Astronomija - Osvrt

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronomija / Osvrt
Zašto dan ima baš 24 sata?
Kako smo zapravo došli do ovakvog računanja kronološkog vremena? Ne bi li bilo lakše da kronološko vrijeme računamo s nekakvim drugačijim podjelama?
Pedeseta obljetnica pomrčine Sunca u Virovitici
Osvrt 0
20. svibnja 1966. - Između 9:14 i 11:55 sati građani virovitičke općine imali su priliku promatrati djelomičnu pomrčinu Sunca.
Kotur sira zvani Mjesec
Osvrt 0
Supermjesec, mikromjesec, čas je veliki, čas mali, bliži nego inače, a sve je dalji, što je istina, a što laž… Što se to dovraga događa s našim Mjesecom od sira?
Contrailsi protiv Chemtrailsa - tko je u pravu?
Osvrt 0
Digitalno doba, posebice korištenje društvenih mreža, omogućile su neslućeno širenje informacija, stavova, mišljenja, razmišljanja svakakvih tematika.
Kad se snovi pretvore u stvarnost
Osvrt 0
Svima nama je poznat uobičajeni (kapitalistički) klišej priče o tamo nekom jadniku koji je igrom slučaja nabasao na nekog ili nešto te odjednom postao zvijezda, uvaženi i poštovani član zajednice.
Deseti krug oko Sunca!
Osvrt 4
I eto, dogodilo se ono što na početku ove priče nitko nije ni pomišljao, a kamoli imao nekakve planove o tome. Zvjezdarnica slavi svoj deseti rođendan! :-)
Otkriven novi deseti planet?
Osvrt 0
Ili, kako cijeli svijet bruji ni o čemu… Teško da je ikojem mediju na svijetu u "hot news" promakao naslov tipa "Otkriven deseti planet".
Tematski povezani članci
Pet planeta na jutarnjem nebu
Zašto baš prvog siječnja započinje Nova godina?
Osvrt 0
Saznajte stvari o kalendaru koje prihvaćamo zdravo za gotovo. Zadnji je dan ove godine, sutra, u petak prvog dana siječnja započinje Nova godina.
Tematski povezani članci
Kakva će biti 2016. godina?
Kakva će biti 2016. godina?
Osvrt 0
Jedinstvena, uzbudljiva, nepredvidljiva! Svega nekoliko desetaka sati dijeli nas od trenutka kada ćemo rokovnike s oznakom "2015" morati zamijeniti sa onima koji nose oznaku "2016".
Sa Cresa i Lošinja snimljen laser sa Zrća na Pagu
Osvrt 0
Laseri, koji su zakonom strogo zabranjeni, sa Zrća su već više puta prijavljivani inspekciji, koja iste nije uklonila, nije kaznila prekršitelje, niti provodi zakone.
Katastrofalno svjetlosno onečišćenje na Lošinju!
Osvrt 0
Mali Lošinj postao je svjetlosno onečišćen do te mjere da služi kao primjer kako izgleda katastrofalna svjesna devastacija noćnog krajobraza uzrokovana nebrigom.
Skirin nebocid i na Lošinju
Osvrt 0
Osobe koje pripadaju budućim generacijama imaju pravo na nekontaminiranu i neoštećenu Zemlju, uključujući i čisto nebo…
Posljednji ovogodišnji smiraj dana
Osvrt 0
Zadnji je dan ove godine. Posljednji ovogodišnji zalazak Sunca kod nas će proteći hladno i vjetrovito sa pokojim oblačićem za koloritniji dojam godine na izmaku.
Pula obasjana gadošću
Osvrt 0
Svjetlosno zagađenje u gradu Arene: U silnoj pompi novog brendiranja Pule nekako se prešućuje činjenica da postavljanje megalomanske rasvjete košta dva milijuna kuna...
Svemir, to smo mi
Osvrt 0
Svi smo mi nastali od zvijezda, rekao bi Carl Sagan i time približio novu spoznaju o svemiru u nama i vezi koja od pamtivijeka između nas postoji.
1
2
3
4
5
6
7