Astronomija - Osvrt

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronomija / Osvrt
Histerija Super Mjeseca - zašto nitko nije vidio išta spektakularno?
Osvrt 0
Proanalizirali smo medijska događanja povodom "pojave supermjeseca" koji su medijski prostor zatrpavali raznim besmislicama.
Tematski povezani članci
Kotur sira zvani Mjesec
Ljetno i zimsko računanje vremena - kome to zaista treba?
Osvrt 0
Od 1983. na ovamo svake godine u dva navrata moramo sinkronizirati svoje uređaje za kronološko računanje vremena sa službenim, ukaznim, vremenom.
Zašto dan ima baš 24 sata?
Kako smo zapravo došli do ovakvog računanja kronološkog vremena? Ne bi li bilo lakše da kronološko vrijeme računamo s nekakvim drugačijim podjelama?
Pedeseta obljetnica pomrčine Sunca u Virovitici
Osvrt 0
20. svibnja 1966. - Između 9:14 i 11:55 sati građani virovitičke općine imali su priliku promatrati djelomičnu pomrčinu Sunca.
Kotur sira zvani Mjesec
Osvrt 0
Supermjesec, mikromjesec, čas je veliki, čas mali, bliži nego inače, a sve je dalji, što je istina, a što laž… Što se to dovraga događa s našim Mjesecom od sira?
Contrailsi protiv Chemtrailsa - tko je u pravu?
Osvrt 0
Digitalno doba, posebice korištenje društvenih mreža, omogućile su neslućeno širenje informacija, stavova, mišljenja, razmišljanja svakakvih tematika.
Kad se snovi pretvore u stvarnost
Osvrt 0
Svima nama je poznat uobičajeni (kapitalistički) klišej priče o tamo nekom jadniku koji je igrom slučaja nabasao na nekog ili nešto te odjednom postao zvijezda, uvaženi i poštovani član zajednice.
Deseti krug oko Sunca!
Osvrt 4
I eto, dogodilo se ono što na početku ove priče nitko nije ni pomišljao, a kamoli imao nekakve planove o tome. Zvjezdarnica slavi svoj deseti rođendan! :-)
Otkriven novi deseti planet?
Osvrt 0
Ili, kako cijeli svijet bruji ni o čemu… Teško da je ikojem mediju na svijetu u "hot news" promakao naslov tipa "Otkriven deseti planet".
Tematski povezani članci
Pet planeta na jutarnjem nebu
Zašto baš prvog siječnja započinje Nova godina?
Osvrt 0
Saznajte stvari o kalendaru koje prihvaćamo zdravo za gotovo. Zadnji je dan ove godine, sutra, u petak prvog dana siječnja započinje Nova godina.
Tematski povezani članci
Kakva će biti 2016. godina?
Kakva će biti 2016. godina?
Osvrt 0
Jedinstvena, uzbudljiva, nepredvidljiva! Svega nekoliko desetaka sati dijeli nas od trenutka kada ćemo rokovnike s oznakom "2015" morati zamijeniti sa onima koji nose oznaku "2016".
Sa Cresa i Lošinja snimljen laser sa Zrća na Pagu
Osvrt 0
Laseri, koji su zakonom strogo zabranjeni, sa Zrća su već više puta prijavljivani inspekciji, koja iste nije uklonila, nije kaznila prekršitelje, niti provodi zakone.
Katastrofalno svjetlosno onečišćenje na Lošinju!
Osvrt 0
Mali Lošinj postao je svjetlosno onečišćen do te mjere da služi kao primjer kako izgleda katastrofalna svjesna devastacija noćnog krajobraza uzrokovana nebrigom.
1
2
3
4
5
6
7