Astronomija - Događanja

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronomija / Događanja
Kraj jeseni i početak zime
Događanja 0
Da da, dragi naši čitatelji svemu lijepome jednom dođe kraj pa tako i ovogodišnjoj jeseni. Večeras u 18:11 sati opraštamo se od jeseni i ulazimo u zimu.
Zvijezde padalice i prelet Međunarodne svemirske postaje
Događanja 0
U noćima zvijezda padalica, odnosno meteora Perzeida, zvjezdani mir narušava ljudskih ruku djelo, a to je već znate, prelet Međunarodne svemirske postaje. I večeras će tako biti.
Oni dolaze - budite spremni!
Događanja 0
Tijekom svake noći ako smo dovoljno uporni vidjeti ćemo bar jednu zvijezdu padalicu, no postoje periodi tijekom godine kada je njihova učestalost pojavljivanja znatno veća.
Održan je Astrofest
Događanja 0
Na Tičanu kod Višnjana održan je tradicionalni Astrofest koji je, također tradicionalno, privukao brojnu publiku svih uzrasta iz raznih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja.
Pogledajte sada ili čekajte desetak godina na novu priliku
Događanja 0
Ono što slijedeći puta nećete imati prilike ugledati još narednih desetak godina na nebu, upravo se odvija iza oblačnih kulisa, na zapadnom nebu.
Nova zvijezda na našem nebu
Događanja 0
Prvih dana svibnja na našem nebu, odmah poslije zalaska Sunca nisko nad zapadnim horizontom pojavljuje se nova, sjajna "zvijezda".
Svemirsko vrijeme u UN-u
Događanja 0
UN-ova komisija za miroljubivo korištenje svemira usvojila je novu agendu kojom će se baviti tijekom ove godine, a nosi naziv; Svemirsko vrijeme i njegove implikacije na Zemlju.
Plutonovi mjeseci nositi će nazive Vulkan i Cerberus
Događanja 0
Konačnu odluku o usvajanju nazivlja Plutonovih mjeseci donijeti će Međunarodni astronomski savez (IAU) koji jedini ima zakonske ovlasti davanja imena lokacijama i objektima u svemiru.
Mars pogodan za održavanje života
Događanja 0
Rezultati kemijskih analiza uzoraka tla koje je načinio rover Curiosity ne daju mjesta sumnji - Mars je nekada bio, a i danas je pogodan za održavanje života.
Komet PANSTARRS na našem nebu
Događanja 0
Meteorološke nam prilike nisu naklonjene te je svega nekoliko upornih astronoma iz Hrvatske uspjelo nakratko u rupama između oblaka vidjeti i snimiti ovog nebeskog putnika.
Tematski povezani članci
Stigao nam je komet desetljeća
Stigao nam je komet desetljeća
Događanja 2
Komet C/2011 L4 Pan-STARRS iz naših krajeva vidio se već večeras, a prizor bi u slučaju vedrog vremena, zaista trebao biti fenomenalan jer će se nalaziti nedaleko tankog Mjesečevog srpa.
Tematski povezani članci
Komet PANSTARRS na našem nebu
Deset dana astronomije - pozdrav s Marsa!
Događanja 0
I ove godine kao i svih onih ranije, u Daruvaru vas očekuje mnoštvo astronomskih događanja. Za sve ljubitelje znanosti, astronomije i astronautike, ovo je kao stvoreno baš za njih!
Što se to događa s druge strane oblaka?
Događanja 0
Taman kada nam je proljeće prosvijetlilo i zamirisalo ispred vrata, nad našim su se prostorima nanovo nadvili tmurni kišni oblaci i magla. Prognostičari kažu kako će takvo stanje potrajati još danima.
Svemirski udar na Rusiju
Događanja 0
Rano jutros po našem vremenu iznad Urala u Rusiji došlo je do ulaska povećeg nebeskog tijela u atmosferu. Na video snimcima jasno se vidi veliki trag izgaranja, snažan bljesak i eksplozija koja se dogodila u zraku.
I svemirsko vrijeme divlja
Događanja 0
Ovih dana do nas je pristigao osjetan val zahlađenja. Čini se kako vremenska situacija napokon započinje svoj ledeno-divlji zimski ples.
1
2
3
4
5
6
7
8