Astronomija - Događanja

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronomija / Događanja
Zvijezde padalice i prelet Međunarodne svemirske postaje
Događanja 0
U noćima zvijezda padalica, odnosno meteora Perzeida, zvjezdani mir narušava ljudskih ruku djelo, a to je već znate, prelet Međunarodne svemirske postaje. I večeras će tako biti.
Oni dolaze - budite spremni!
Događanja 0
Tijekom svake noći ako smo dovoljno uporni vidjeti ćemo bar jednu zvijezdu padalicu, no postoje periodi tijekom godine kada je njihova učestalost pojavljivanja znatno veća.
Održan je Astrofest
Događanja 0
Na Tičanu kod Višnjana održan je tradicionalni Astrofest koji je, također tradicionalno, privukao brojnu publiku svih uzrasta iz raznih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja.
Pogledajte sada ili čekajte desetak godina na novu priliku
Događanja 0
Ono što slijedeći puta nećete imati prilike ugledati još narednih desetak godina na nebu, upravo se odvija iza oblačnih kulisa, na zapadnom nebu.
Nova zvijezda na našem nebu
Događanja 0
Prvih dana svibnja na našem nebu, odmah poslije zalaska Sunca nisko nad zapadnim horizontom pojavljuje se nova, sjajna "zvijezda".
Svemirsko vrijeme u UN-u
Događanja 0
UN-ova komisija za miroljubivo korištenje svemira usvojila je novu agendu kojom će se baviti tijekom ove godine, a nosi naziv; Svemirsko vrijeme i njegove implikacije na Zemlju.
Plutonovi mjeseci nositi će nazive Vulkan i Cerberus
Događanja 0
Konačnu odluku o usvajanju nazivlja Plutonovih mjeseci donijeti će Međunarodni astronomski savez (IAU) koji jedini ima zakonske ovlasti davanja imena lokacijama i objektima u svemiru.
Mars pogodan za održavanje života
Događanja 0
Rezultati kemijskih analiza uzoraka tla koje je načinio rover Curiosity ne daju mjesta sumnji - Mars je nekada bio, a i danas je pogodan za održavanje života.
Komet PANSTARRS na našem nebu
Događanja 0
Meteorološke nam prilike nisu naklonjene te je svega nekoliko upornih astronoma iz Hrvatske uspjelo nakratko u rupama između oblaka vidjeti i snimiti ovog nebeskog putnika.
Tematski povezani članci
Stigao nam je komet desetljeća
Stigao nam je komet desetljeća
Događanja 2
Komet C/2011 L4 Pan-STARRS iz naših krajeva vidio se već večeras, a prizor bi u slučaju vedrog vremena, zaista trebao biti fenomenalan jer će se nalaziti nedaleko tankog Mjesečevog srpa.
Tematski povezani članci
Komet PANSTARRS na našem nebu
Deset dana astronomije - pozdrav s Marsa!
Događanja 0
I ove godine kao i svih onih ranije, u Daruvaru vas očekuje mnoštvo astronomskih događanja. Za sve ljubitelje znanosti, astronomije i astronautike, ovo je kao stvoreno baš za njih!
Što se to događa s druge strane oblaka?
Događanja 0
Taman kada nam je proljeće prosvijetlilo i zamirisalo ispred vrata, nad našim su se prostorima nanovo nadvili tmurni kišni oblaci i magla. Prognostičari kažu kako će takvo stanje potrajati još danima.
Svemirski udar na Rusiju
Događanja 0
Rano jutros po našem vremenu iznad Urala u Rusiji došlo je do ulaska povećeg nebeskog tijela u atmosferu. Na video snimcima jasno se vidi veliki trag izgaranja, snažan bljesak i eksplozija koja se dogodila u zraku.
I svemirsko vrijeme divlja
Događanja 0
Ovih dana do nas je pristigao osjetan val zahlađenja. Čini se kako vremenska situacija napokon započinje svoj ledeno-divlji zimski ples.
Uhvatite Mars na nebu
Događanja 0
Ovog vikenda očekuje nas nekoliko zanimljivih događanja na našem nebu. Prvenstveno će nam za oko zapasti pogled na mladi Mjesec kojeg već od današnje sumraka možemo vidjeti nisko nad jugozapadnim obzorjem.
1
2
3
4
5
6
7
8