Astronomija - Novosti

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronomija / Novosti
Svemirsko vrijeme i njegova prognoza
Novosti 0
Počnite se privikavati na "proširenu" zemaljsko-svemirsku vremensku prognozu, koja će u narednim godinama postati naš svakodnevni pratitelj.
AEPA Vidulini prepoznatljiva osobnost poluotoka
Novosti 0
Astronomsko Edukativni Park (AEPA) Vidulini predstavljati će novu vrijednost u smislu posebnosti i prepoznatljivosti kako Žminjštine tako i Istre.
Učenici izradili poseban stup i platformu za prihvat robotičkog teleskopa
Novosti 0
Industrijsko obrtnička škola Pula i Astronomska udruga Vidulini na novim zajedničkim projektima. Izrađen nosivi stup s nivelirajućom platformom za robotički teleskop ROBOT!
Hrvatska amaterska astronomija u VDS Journal für Astronomie
Novosti 0
Ovaj je članak vrlo velika promidžba za amatersku astronomiju u Hrvatskoj i promocija Hrvatske kao destinacije za astronome amatere.
Na proljeće Žminjština bogatija za neobičan park
Novosti 0
Edukativni park s mikro arboretumom i astronomskim instalacijama, otvorenje je planirano za 12. travnja 2017. godine, obljetnicu lansiranja prvog čovjeka u svemir.
Žminjština postaje oaza očuvanog noćnog krajobraza
Novosti 0
Investicija od preko tri milijuna kuna za ekološku LED rasvjetu. Općina Žminj postaje jedna od prvih općina u Hrvatskoj s kompletno zamijenjenom javnom rasvjetom.
Beta Pictoris b - tamo gdje dan traje osam sati
Novosti 0
Po prvi puta u povijesti istraživanja planeta oko drugih zvijezda, astronomi su uspjeli dokazati trajanje dana (pune rotacije oko vlastite osi) na jednom od njih.
GALEX, kraj za još jedan svemirski teleskop
Novosti 0
NASA-in svemirski teleskop GALEX (Galaxy Evolution Explorer) nakon deset godina rada primio je sa Zemlje naredbu kojom prestaje njegov rad.
Astronomi ostaju bez lovaca na exoplanete
Novosti 0
Nakon što je pred koji tjedan najpotentniji lovac na planete oko drugih zvijezda Kepler iznenada prestao s radom zbog tehničkih problema, astronomi su sada ostali i bez drugog velikog svemirskog lovca.
Herschel uočio tek rođene zvijezde
Novosti 0
Svemirski teleskop Herschel Europske svemirske agencije, uočio je Herschelovom PACS kamerom, sam trenutak nastanka nekoliko zvijezda.
Hrvatski astronomski savez napokon u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture
Novosti 0
Hrvatski astronomski savez, nakon tri godine od svojega osnutka, primljen je u pridruženo članstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture.
Tematski povezani članci
Osnovan Hrvatski astronomski savez!
Astronauti tijekom noći sletjeli na ledenu snježnu stepu Kazahstana
Novosti 0
Tijekom jutarnje noći, ruski svemirski brod Soyuz TMA-05M s troje astronauta uspješno je prizemljio na hladno i snijegom prekriveno tlo Kazahstanske stepe.
Otkriven najmanji planetarni sustav
Novosti 0
Oko Barnardove zvijezde (KOI 961) svemirski teleskop Kepler otkrio je dosad najmanji planetarni sustav uočen u svemiru kojeg čine mala matična zvijezda i tri stjenovita ekstrasolarna planeta.
"Nova Zemlja" oko Gliese 581
Novosti 0
Otkrićem prisutnosti ugljik dioksida na exoplanetu Gliese 581 astronomi su zaključili kako se ovo nebesko tijelo može smatrati pogodnim za život...
NASA sprema objaviti postojanje života izvan Zemlje?
Novosti 1
Razgovarati će se o potrazi za novim dokazima u smislu postojanja života izvan našeg planeta...
1
2
3
4