Astronomija - Događaji ove godine

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronomija / Događaji ove godine
Uskršnji dragulji na nebu
Događaji ove godine 0
Rano ujutro uskršnjeg ponedjeljka rijetki će od nas požuriti sa ustajanjem, no oni koji to ipak učine sat ili dva prije svitanja imati će prigodu vidjeti "nebeske pisanice".
Noćas počinje ljetno računanje vremena
Događaji ove godine 0
Tijekom noći sa subote 26. ožujka na nedjelju 27. ožujka 2016. godine administrativnom odlukom započeti će ljetno (ukazno) vrijeme.
Ožujak
Događaji ove godine 0
Ožujak je mjesec u kojem završava zima i počinje proljeće. Ove godine to će se dogoditi 20. ožujka u 05:30 sati (proljetna ravnodnevnica) po našem vremenu.
Pogledajte jutarnju utrku planeta
Događaji ove godine 0
Sutra, prvog jutra u veljači prije svitanja, nad južnim horizontom odvija se prava nebeska utrka dvaju poznatih nebeskih tijela.
Danas počinje ljeto
Događaji ove godine 0
Danas, u nedjelju 21. lipnja 2015. godine u 18:37 sati po našem vremenu, započinje kalendarsko ljeto. 
Vodimo Vas na besplatnu 3D predstavu
Događaji ove godine 0
Ne, ne morate odgovarati na čudna pitanja niti klikati na razne sličice, proizvode ili linkove, ne morate nazivati telefonom niti slati e-mailove ili SMS-ove, čak ni "lajkati".
Noćas ulazimo u jesen
Događaji ove godine 0
Tijekom noći sa ponedjeljka na utorak, točnije u utorak, rano ujutro u 04:29:06 sati po našem vremenu završava kalendarsko ljeto i započinje jesen.
Bliski susret kometa i crvenog planeta
Događaji ove godine 1
Kalkulacije orbitalnih parametara ubrzo su pokazale kako će ovo nebesko tijelo proći na manje od milijun kilometara od Marsa te tako postati zanimljivom metom istraživanja.
Jesen dolazi danas
Jesen, po mnogima najljepše ali i "najtužnije" godišnje doba u naše krajeve dolazi danas, subota 22. rujna, u 16:49 po našem vremenu.
Prijelaz Venere preko Sunca 06. lipnja 2012. godine
Događaji ove godine 1
Jedan od najrjeđih astronomskih fenomena, prijelaz Venere preko Sunčeva diska (tranzit Venere), dogoditi će se u ranim jutarnjim satima 06. lipnja 2012. godine.
Pripremite se za osamnaesti Messierov maraton u Višnjanu
Bliži se ovogodišnji Messierov maraton u Višnjanu koji će se ove godine, tijekom noći vikenda 24.- 25.03.2012. godine održati po 18. put.
Putujte s nama - Deset dana astronomije
Događaji ove godine 3
Dođite i postanite dijelom svemira, naučite nešto novo i proširite svoje spoznaje o čudesnom svijetu prirode i svemira koji nas okružuje. Jer, ne zaboravite, i mi smo njegov neizostavni dio.
Što nas čeka u 2012.?!
Događaji ove godine 0
Tek nekoliko desetaka sati prije dolaska 2012. godine red je da se pripremimo na ono što nas očekuje. Godina 2012. je prijestupna, ima 366 dana, započinje u nedjelju a završiti će u ponedjeljak.
Astronomski događaji i pojave u 2012. godini
Događaji ove godine 2
Na ovome mjestu možete pogledati što će se događati u 2012. godini. Odabrali smo za vas ono zanimljivo što će se vidjeti s naših zemljopisnih širina i prezentirali na zanimljiv i pregledan način.
Tematski povezani članci
Što nas čeka u 2012.?!
Astronomski događaji i pojave u 2011. godini
Događaji ove godine 0
Saznajte što ćete moći promatrati u 2011. godini na dnevnom i noćnom nebu, pomrčine, Mjesečeve mijene, meteorski potoci, godišnja doba...
1
2
3
4