Astronomija - Aktivnosti astronoma

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronomija / Aktivnosti astronoma
Članovi astronomskih društava iz Njemačke na otoku Lošinju
Aktivnosti astronoma 0
U protekla dva tjedna više članova astronomskih društava iz Aalena, Hamburga i Njemačkog udruženja astronoma amatera boravi na otoku Lošinju.
U Puli zgotovljena jedinstvena astronomska kupola
Aktivnosti astronoma 0
Kako smo već pisali o CubeDome projektu u Puli, sada imamo priliku vidjeti kako to izgleda kada je kupola CubeDome napokon gotova.
Otvorena je zvjezdarnica Apollo
Aktivnosti astronoma 0
Zvjezdarnica je dobila ime po najvećem i najznačajnijem poduhvatu u povijesti ljudskoga roda ikada - odlasku ljudi na Mjesec, i njihovom sigurnom povratku natrag na Zemlju.
Messierov maraton za pamćenje - 2015.
Aktivnosti astronoma 0
Kako je cijeli dan padala kiša, vlaga je bila strašna, sve unaokolo Istre je pao snijeg i temperatura je pala na pola stupnja iznad nule.
Zvjezdana noć na Petrovom vrhu
Aktivnosti astronoma 2
Prešao sam u Berenikinu kosu, glavni cilj je bila NGC4565. To je najdraža galaksija Johna Dobsona (osim naše, naravno) i super je meta za veće teleskope.
Avantura na Medvedjem brdu
Aktivnosti astronoma 0
Kolega je gledao M51 i praktički me dovukao za rukav do okulara. Brate mili kako je to izgledalo! Ma kakva fotografija! Ovo je bilo bolje!
Bosansko-Hercegovačka meteorska mreža
Bosanskohercegovačka meteorska mreža je nastajala i razvijala se tokom 2013. i 2014. godine kao rezultat saradnje Astronomskog društva Orion Sarajevo i  Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Srbi i Hrvati zajedno otkrivaju zvijezde
Aktivnosti astronoma 0
American Association of Variable Star Observers (AAVSO) iz SAD, potvrdila je otkriće nove, dosad nepoznate promjenjive zvijezde, timu astronoma iz Srbije i Hrvatske!
Tematski povezani članci
Veliki uspjeh astronoma bez granica
Fotonski lov na nebeske dragulje
Aktivnosti astronoma 1
Svi članovi tima tijekom nekoliko tjedana potrošili su nebrojene noći snimajući, a najbolje snimljene materijale sastavili i napravili kompozitnu fotografiju.
Snimljen prelet Međunarodne svemirske postaje preko Sunca
U trenutku snimanja preleta preko Sunca, u otvorenom svemiru boravila su dva ruska kozmonauta koji su obavljali radove na Međunarodnoj svemirskoj postaji izvana.
Budi se astronomija u BiH
Aktivnosti astronoma 0
Zaljubljenici u astronomiju pokrenuli astronomsku grupu pod nazivom "Sarajevo", sa ciljem veće popularizacije astronomije u Sarajevu i šire.
Lošinj i astronomija - više od stoljeća
U Malom Lošinju otvorena izložba o radu Astronomskog društva "Leo Brenner" i povijesti rada Zvjezdarnice "Manora".
Astronomsko društvo Leo Brenner proslavilo 20. godišnjicu
Održana svečana skupština povodom 20. obljetnice rada Astronomskog društva "Leo Brenner" - Mali Lošinj. Valter Martinolić proglašen doživotnim počasnim predsjednikom.
Put oko svijeta u 90 minuta
Aktivnosti astronoma 0
Misiju u kojoj smo sudjelovali organizira Sally Ride EarthKAM, NASA-in obrazovni program koji omogućava učenicima, nastavnicima i javnosti saznati više o Zemlji iz jedinstvene perspektive.
Održana Izborna skupština HAS-a
Aktivnosti astronoma 0
U subotu 23. studenog 2013. s početkom u 12:00 sati u prostorijama Geodetskog fakulteta u Zagrebu održana je Izborna skupština Hrvatskog astronomskog saveza.
1
2
3
4
5
6
7
8