Astronautika - Novosti

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronautika / Novosti
Svemirska luka Herman Potočnik Pula
Novosti 0
Pulska svemirska luka u iščekivanju lansiranja sondi put bliskog svemira. O svemu će javnost putem medija biti pravovremeno obaviještena.
Novi ruski svemirski brod u svemiru
Novosti 0
S Gagarinove lansirne rampe ruskog kozmodroma u Baikonuru, četvrtak (07. srpnja 2016. godine) rano ujutro u 03:36 sati po našem vremenu, poletio je novi ruski svemirski brod Soyuz MS-01.
Posjet inženjera iz Apollo misija Puli
Novosti 0
Prekjučer je pulsku Industrijsko-obrtničku školu na Vidikovcu posjetio Željko Mogoroš, nekadašnji voditelj tima koji je izradio neke od instrumenata koji su korišteni za vrijeme američkih misija Apollo.
Roscosmos, kraj i početak
Novosti 0
Zadnjim danom prošle (2015.) godine Roscosmos kakvog smo znali, ukazom predsjednika Putina prestao je postojati.
Venera D kao zajednički projekt Rusije i SAD?
Novosti 0
Znanstvenici ruskog Instituta za svemirska istraživanja (IKI, Moskva) i NASA-e tijekom listopada 2015. godine održali su dva sastanka na temu istraživanja Venere. Prvi početkom mjeseca u Moskvi, a drugi krajem mjeseca u Washingtonu.
Luna Glob na Mjesecu tek 2022.?
Novosti 0
Nepunih desetak godina unazad činilo se kako ruska astronautika dubokog svemira (i ne samo ona, sjetimo se npr Klipera) doživljava novi, strelovit, uzlet.
ExoMars 2016 u crvenom
Novosti 0
Europsko-ruska ekspedicija robotičke letjelice ExoMars 2016 prema crvenom planetu nalazi se u "crvenom dijelu kalendara" misije.
Proton u akciji
Novosti 0
Nakon "problematičnih" lansiranja Protona u zadnje vrijeme, najnovije, a ujedno i posljednje ovogodišnje lansiranje ruske teške rakete proteklo je besprijekorno.
Stroj za ubijanje tajni
Novosti 0
Želite nešto prikriti, sakriti ili potajice komunicirati osjetljivim podacima? Nemojte se više truditi - nema potrebe za time. U svemiru se sada nalazi ruska letjelica, vjerojatne, oznake 14F145.
Novo doba za indijski svemirski program
Novosti 0
Rano ujutro u pet sati po našem vremenu, 18. prosinca 2014. godine, iz indijskog svemirskog centra Satish Dhawan - raketodrom Shriharikota, poletjela je velika raketa GSLV Mk III.
Kosmos 2492 u orbiti
Novosti 0
Ne dajte da vas nezanimljiv naslov odvrati od jednostavno briljantne tehničke zanimljivosti.
Više od sto malih satelita zaglavilo u orbiti
Novosti 0
Eksperimentalna misija u koju su pored idejnog začetnika projekta uključeni SpaceX i NASA je u velikim problemima, a 104 (sto i četiri!) satelita doslovce je zaglavilo u letjelici nosaču na niskoj Zemljinoj orbiti.
U četiri dana lansirano je 69 satelita!
Novosti 0
U četiri uzastopna dana 4 rakete lansirale su 65 satelita, a četiri su lansirana iz ISS-a. U povijesti svemirskih letova nije još zabilježen toliki broj lansiranih objekata u tako kratkom vremenu.
Deep Space Nine u Zemljinoj orbiti!?
Novosti 0
Ma neee, ili da budemo precizni - ne još. No nešto se drugo događalo zadnjih par dana iznad naših glava, a da ima veze s brojem devet.
Tematski povezani članci
Olimpijska baklja u svemiru
Olimpijska baklja u svemiru
Novosti 0
Iz svemira se vratila prva olimpijska baklja u povijesti Olimpijskih igara i svemirskih letova, koja je boravila u otvorenom svemirskom prostoru.
1
2
3
4
5
6
7
8
...
27