Astronautika - Novosti

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronautika / Novosti
Povratak Ekspedicije 34
Novosti 0
U subotu, 16.03.2013. godine, kasno popodne po našem vremenu, tročlana posada svemirskog broda Soyuz TMA-06M uspješno je sletjela sjeveroistočno od grada Arkalyka u ledenu kazahstansku stepu.
Indija uspješno lansirala sedam satelita
Novosti 0
Indijska raketa nosač PSLV uspješno je 25. veljače 2013. godine, lansirana s raketodroma Sriharikota.
Novi korisni teret dostavljen na ISS
Novosti 0
U prva dva leta u 2013. godini, svemirskim brodovima Progress-M-18M i Dragon (CRS-2) na ISS je dostavljeno ukupno 3.315 kg novog korisnog tereta.
Rusija uspješno lansirala šest američkih satelita
Novosti 0
Iz ruskih i američkih izvora potvrđeno je da su sve letjelice uspješno postavljene na planirane orbite te je lansiranje okarakterizirano kao potpuno uspješno.
Mjesečev istraživački program - LUNASAT
Novosti 0
Na osnovi iskustva sa prvim hrvatskim satelitom (ISTRASAT) od strane Astronomske udruge Vidulini i partnera, biti će izgrađen mjesečev orbiter klase "cubesat".
Prvi hrvatski satelit pred dovršetkom
Novosti 0
Nakon mnogobrojnih testova i eksperimenata s različitim tipovima i vrstama opreme, tijekom veljače biti će zgotovljena konačna inženjerska inačica prvog hrvatskog satelita.
Iranski predsjednik kandidat za prvog iranskog astronauta?
Novosti 0
Prvi puta u iranskoj povijesti svemirskih letova da je cilj geostacionarna orbita i to još ove godine.
Bigelow Aerospace - nove tehnologije u svemiru
Novosti 0
Privatna tvrtka Bigelow Aerospace primila je NASA-inu dotaciju od 18 milijuna USD kako bi najkasnije 2015. godine testirali "habitabilni napuhavajući modul" na ISS-u.
Sea Launch - novi neuspjeh
Novosti 0
Svega pedesetak sekundi po lansiranju raketni motor prvog stupnja rakete jednostavno se ugasio. Za sada se ne zna što je uzrok veoma rijetkom "zatajenju" raketnog motora koje se ovom prilikom dogodilo.
Iranska svemirska bio kapsula
Novosti 0
U ovom trenutku Iranci imaju na raspolaganju novu raketu nosač Phoenix koja ima mogućnost da na visinu od 500 km iznad Zemlje ponese teret mase 60 kg.
Napokon uspjeh Južne Koreje
Novosti 0
Nakon niza odgoda i dva neuspješna lansiranja, Južna Koreja napokon je 30. siječnja 2013. godine ostvarila san i postala jedanaesta po redu zemlja koja je vlastitim snagama u svemir poslala svemirsku letjelicu.
Svijet bez granica viđen iz svemira
Novosti 0
Iz svemira se granice na našem planetu ne vide. Kada će doći vrijeme da ljudi na Zemlji shvate kako se moraju osloboditi koncepta granica?
Južna Koreja lansirala svoj prvi satelit
Novosti 0

Južna Koreja postala je 11. zemlja koja je vlastitom svemirskom raketom lansirala satelit.
Japan šalje vojni radarski sustav u svemir
Novosti 0
Izvori iz Tokya obznanili su kako je nova japanska vojna svemirska letjelica, na svoj put krenula u nedjelju 27. siječnja 2013. godine.
Luna-Glob ka Mjesecu 2015. godine
Novosti 0
Aktualni projekti istraživanja Mjeseca, svoje porijeklo, pa i dio tehnoloških odrednica, vuku još iz devedesetih godina prošlog stoljeća.
1
2
3
4
5
6
7
8
...
25