Astronautika - Novosti

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronautika / Novosti
ATV-3 Edoardo Amaldi izgorio u atmosferi
Novosti 0
Riječ je o najsloženijem svemirskom brodu ikada napravljenom u Europi koji je sposoban za samostalni let i spajanje sa Međunarodnom svemirskom postajom.
Idemo na Titan
Novosti 0
Podaci koji nas čekaju na najvećem Saturnovom prirodnom satelitu mogli bi nam dati odgovore na pitanja o nastanku i razvoju života na Zemlji.
Novaci u svemiru
Novosti 0
Ruski Soyuz TMA-06M, prema redu letenja k ISS-u će krenuti 23. listopada 2012. godine s kozmodroma Baikonur u Kazahstanu.
Ne želi natrag na Zemlju
Novosti 0
Naslov doduše baš i ne odgovara činjeničnom stanju, no Europski bespilotni transportni svemirski brod ATV-3 "Edoardo Amaldi" još se uvijek nalazi spojen s ISS-om iako to nije bilo predviđeno.
Chang
Novosti 0
Proteklo je četrdeset godina otkada su landeri i roveri zadnji puta upućeni na Mjesec. Gotovo je nevjerojatno da u međuvremenu nitko nije izvršio meko spuštanje na naš prirodni satelit.
Svemirski program - kako dalje?
Novosti 0
Usprkos jasno postavljenim zadacima i cilju Istarskog svemirskog programa te stručnim i odgovornim članovima odnosno suradnicima istog, proteklih je mjeseci iz financijskih razloga došlo do stišavanja aktivnosti.
Žena preuzela zapovjedništvo na ISS-u
Novosti 0
Tek drugi puta u povijesti Međunarodne svemirske postaje, jedna je žena preuzela zapovjedništvo na njoj. Sunita Williams, novi je zapovjednik (zapovjednica) ISS-a.
Tematski povezani članci
Šetnje u svemiru
Astronauti sigurno prizemljili
Novosti 0
Jučer, 17. rujna 2012. godine, rano ujutro u 04:54 sati po našem vremenu, nedaleko Arkalyka u Kazahstanu ruski Soyuz TMA 04M uspješno je prizemljio s trojicom astronauta.
Nebo nad Nikaragvom više neće biti isto
Novosti 0
I dok sve više zemalja pa čak i onih najnerazvijenijih i najsiromašnijih shvaća i ulaže u svemirske tehnologije kao nužan preduvjet razvoja i sigurnosti društva, kod nas to očigledno neće biti slučaj još dugi niz godina...
Japanski HTV-3 izgorio u atmosferi
Novosti 0
Kontrolori misije iz Tsukube (Japan) do zadnjeg su trenutka pratili telemetrijske podatke leta kako bi iz njih izvukli informacije o letu broda, a što će im poslužiti za naredne misije.
Poljska pristupila Europskoj svemirskoj agenciji
Novosti 0
Od utorka, 11. rujna 2012. godine Poljska je pristupila u punopravno članstvo pri Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), te postala njena dvadeseta članica.
Veterani Aerokluba Zagreb toplim se riječima oprostili od velikana svemirske ere Mikea Vucelića
Novosti 0
Veterani aeronautike, suradnici i prijatelji oprostili su se od velikana svemirske ere Milojka Mikea Vucelića.
Izgubljeni u svemiru?
Novosti 0
Izgleda da je napokon i u vrhu ruske politike postalo jasno (ili bar jasnije) kako je svemirska supersila sve bliže neželjenom cilju; dotaknuti dno u svemirskim istraživanjima.
Treća sreća made in Južna Koreja
Novosti 2
Južna Koreja će krajem listopada po treći puta domicilnom raketom KSLV-1 pokušati postaviti vlastiti satelit u Zemljinu orbitu i na taj način, nakon Kine, Indije i Japana, postati četvrti azijski svemirski igrač.
AfriSpace, Afrika želi veliku svemirsku agenciju
Novosti 0
Kako će Istra (Hrvatska) uskoro morati kopirati Afrička iskustva u osvajanju svemira, nažalost biti će prekasno, zakasniti ćemo na vlak ne samo budućnosti već i sadašnjosti.
4
5
6
7
8
9
10
11
12
...
25