Astronautika - Svemirske postaje

Nalazite se u pregledu svih članaka iz rubrike Astronautika / Svemirske postaje
Kineska svemirska postaja prelijeće naše krajeve
Svemirske postaje 0
Kineska svemirska postaja prelijeće Jadran i Balkanski poluotok. Tiangong 2 u dobroj prilici za opažanje golim okom pa iskoristite priliku promatrati ju.
Tiangong-2, kineska svemirska postaja postala operativna
Svemirske postaje 0
Kineska svemirska industrija u XXI stoljeću bilježi velike uspjehe kojima se profilirala u ozbiljnog igrača sa smislenim i pedantnim projektima.
Maraton i triatlon u svemiru
Svemirske postaje 0
Privi maraton (2007.) i triatlon (2012.) u svemiru istrčala je Sunita Williams, a Tim Peake drugi je maratonac u svemiru (2016.).
Svemirsko kampiranje
Svemirske postaje 0
Kad se na kampiranju osjećate kao kod kuće... Ljeto se neumitno bliži, neki od nas već ozbiljno razmišljaju o kampiranju pod zvijezdama.
Ekspedicija ISS-46
U članku možete pročitati o svim događanjima na Međunarodnoj svemirskoj postaji od početka do kraja ekspedicije ISS-46.
Ruski dugoročni planovi svemirskih letova s posadom
Roscosmos je objavio ruske planove svemirskih letova s posadom za razdoblje 2016.-2025. godine. Najavljena i mogućnost izgradnje ruske nacionalne svemirske postaje.
Tematski povezani članci
Novi moduli za ruski dio ISS-a
Sretan kraj drame u svemiru
Svemirske postaje 0
14. siječnja 2015. godine, u vrijeme kada su Europljani bili na ručku, na Međunarodnoj svemirskoj postaji oglašena je sigurnosna uzbuna.
Buduća kineska svemirska postaja nazvana je TianGong 2
Kineska agencija za svemirske letove s ljudskom posadom (CMSA) ove godine odredila je nazive za buduću kinesku svemirsku postaju, njena tri modula i naziv dostavnog svemirskog broda.
Tematski povezani članci
Buduća kineska svemirska postaja
Međunarodna svemirska postaja u 2014. godini
Pročitajte što se do sada u 2014. godine dogodilo i što će se još dogoditi na Međunarodnoj svemirskoj postaji, koje će se letjelice spajati s njom i tko će sve boraviti u ISS-u.
Doček Nove godine u ISS-u
Stanovnici Zemlje dočekuju Novu godinu samo jedanput, a kada će to biti ovisi o tome u kojoj se vremenskoj zoni tada nalaze. Astronauti u Međunarodnoj svemirskoj postaji Novu godinu  dočekuju višekratno.
Sami svoji majstori
Kada se nešto pokvari izvan ISS-a nije moguće pozvati servis sa Zemlje, nego astronauti moraju biti sami svoji majstori. Tako je bilo i nedavno kada su astronauti otklonili kvar u sustavu za hlađenje američkog dijela ISS-a.
15 godina Međunarodne svemirske postaje (1998.-2013.)
Međunarodna svemirska postaja nedavno je svečano proslavila svoj petnaesti rođendan i trenutno je dom šestorici ljudi u svemiru.
Novi moduli za ruski dio ISS-a
Svemirske postaje 0
Rusija planira proširiti svoj dio Međunarodne svemirske postaje s još četiri nova modula: MLM, UM, NEM-1 i NEM-2.
Buduća kineska svemirska postaja
Buduća kineska svemirska postaja (KSP) biti će modularna (početno tri modula). Početak izgradnje očekuje se u 2018. godini, a dovršetak u 2020. godini.
1
2
3
4