E sad je DOSTA drugovi!

Prilikom svog govora Medvedev je bio vidno ljutit, a iz njegovih riječi jasno je kako on sam, a ni vlada, više nisu spremni tolerirati pogreške koje već skoro po običaju dovode do gubitka korisnog tereta u ruskoj astronautici.

Dmitryu Medvedevu dosta je šlamperaja u ruskoj astronautici koji je na loš glas doveo cijeli ruski svemirski program. © Ljubaznošću: UPI
Članak
0Komentari
Broj otvaranja3214

Ruski premijer Dmitry Medvedev na sjednici vlade održanoj u ponedjeljak 13. kolovoza 2012. godine, rekao je: "DOSTA! Pogreške koje dovode do neuspješnih lansiranja, gubitka novca i ugleda ruskog svemirskog programa više se neće tolerirati! Ne znam što je dovelo do najnovijeg neuspješnog lansiranja i gubitka dvaju skupih satelita, a nije me ni briga. Sljedeći tjedan javno ću objaviti imena odgovornih osoba (osobe) koje su krive za ovo i poduzeti sankcije. Ovakve se stvari u Rusiji više neće događati!"


Makete ruskih raketa. © Ljubaznošću: Steve Berl
Prilikom svog govora Medvedev je bio vidno ljutit, a iz njegovih riječi jasno je kako on sam, a ni vlada, više nisu spremni tolerirati (sitne) pogreške koje već skoro po običaju dovode do gubitka korisnog tereta u ruskoj astronautici. Svima je jasno kako su svemirske tehnologije riskantna tehnička misija, no kada broj neuspjeha zađe u "crveno" tada definitivno nešto treba promijeniti. Hoće li uvođenje željezne discipline promijeniti stvari nabolje ostaje da se vidi. U međuvremenu stopirana su sva planirana lansiranja rakete Proton-M. Iz Roscosmosa nema reakcija na izjavu premijera Medvedeva, a ni na ranije pisanje dnevnika Kommersant o pogrešci na senzoru ventila goriva koje je dovelo do gubitka više od pola milijarde USD vrijednih telekomunikacijskih satelita za ruskog i indonezijskog operatera.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!