Pad dva neidentificirana objekta u Mongoliji

Utorak, 09. ožujka 2010. u 08:01 sati

U planinama nedaleko glavnog grada Mongolije Ulan Batora, 19. veljače 2010. godine na tlo su dospjela dva neidentificirana objekta. Obzirom na slabu komunikacijsku povezanost vijest je tek sada dospjela u javnost. Oba objekta pronašli su tamošnji pastiri koji su o tome izvijestili nadležne. Prve fotografije i mjerenja ovih objekata pokazale su kako se radi o ukupno dva dosad pronađena tijela. Manji mase svega desetak kg dok je drugi grubih dimenzija 2 x 2 x 1 m i mase oko dvije tone! Prema nepotpunim informacijama i u nedostatku bilo kakve analize materijala s njih najvjerojatnije je riječ o objektima koji su na Zemlju dospjeli iz svemira!


Misteriozni dio NLO-a kako su to objavili fanovi letećih tanjura ili dio rakete nosača porijeklom sa Zemlje.
Na slici ostaci koji su pali pokraj Ulan Batora u Mongoliji

No zasigurno nije riječ o "izvanzemaljcima", kako su to objavili neki NLO-mediji već o ostacima oplate ili konusnog štitnika zadnjeg stupnja neke od Ruskih ili Kineskih raketa nosača. Manje je vjerojatno da se radi o raketnim motorima obzirom se na fotografiji ne naziru dijelovi motora koji bi svakako mogli preživjeti spuštanje kroz atmosferu. Ovakvi događaji nisu česti ali se tijekom godine pojave očevici i materijali koji nam doslovce s neba "padaju na glavu".

Nekontrolirani let zadnjih stupnjeva raketa nosača i drugog svemirskog smeća potencijalno može ugroziti čovjeka pri padu na naseljeno mjesto. Svemirsko smeće postaje veliki problem i pri projektiranju trajektorija svemirskih brodova sa i bez ljudske posade, a i sama svemirska postaja morala je u nekoliko navrata biti pomaknuta sa svoje putanje kako bi se izbjegla mogućnost sudara.