Srednjoškolski tim za HISTRION-e

Desetak članica i članova uključenih u astrobiološke, medicinske i društvene segmente, misije bespilotne letjelice HISTRION-6 u bliski svemir, u ponedjeljak su u Pazinu odradili terenski radni sastanak.

Tim HISTRION
Članak
0Komentari
Broj otvaranja1064

Daniela Kovačević (Industrijsko obrtnička škola), Karin Šćulac (Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu), Naomi Dekonte, Matea Grabovec, Maja Blagojević, Prof. Sanja Benazić-Kliba (sve iz Medicinske škola Pula) te Gabrijel Erman (E4technology) i Marino Tumpić (AUV). Na druženju su razgovarali o eksperimentima koje će sonda ponijeti u bliski svemirski prostor, tehničkim aspektima misije i problematici leta i života u prostoru krajnje negostoljubivom po živi svijet i tehniku.
Srednjoškolke će ta znanja prenijeti svojim kolegicama i kolegama koji su također uključeni u projekt. Nakon radnog druženja za jednu regionalnu televizijsku postaju cijela je ekipa odradila snimanje od punih sat vremena u sklopu emisije za mlade ispričavši svoja iskustva i dojmove rada za zanimljiv i atraktivan projekt sa kakvim se susreću po prvi puta u životu. Svima predstoje zahtjevni zadaci i poslovi koje treba odraditi na zemlji prije nego sonda bude lansirana u bliski svemirski prostor početkom kalendarskog ljeta.

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!