Stroj za ubijanje tajni

Želite nešto prikriti, sakriti ili potajice komunicirati osjetljivim podacima? Nemojte se više truditi - nema potrebe za time. U svemiru se sada nalazi ruska letjelica, vjerojatne, oznake 14F145.

Pogled na noćna svjetla Zemlje, snimljena iz orbite s ISS-a, 06. veljače 2012. godine. © Ljubaznošću: ISS / Expedition 30
Članak
0Komentari
Broj otvaranja1237

Pripada skupini najtajnijih obavještajnih projekata koji ima za cilj otkrivati ono što ne želite da se zna. Rano ujutro (24. prosinca 2014. godine) po našem vremenu, sa Platforme 43 vojnog raketodroma Plesetsk, raketom Soyuz 2-1b u svemir je lansirana špijunska letjelica za koju se zapravo niti ne zna kako točno izgleda, a još manje za što je sve sposobna.


Ruski špijunski satelit.
Ono što se o projektu zna je da omogućava presretanje i prisluškivanje svih radio-komunikacija, radarsko mapiranje terena s izuzetno visokom rezolucijom te optičko snimanje. Naravno, malo je vjerojatno da će Rusi obratiti neku posebnu pozornost na mail kojime će ovaj članak stići do urednika web sitea na kojemu ga čitate, ali pokušate li primjerice u Ukrajinu prokrijumčariti "war games pass i log" ili poneki komad hardvera - budite sigurni da će "Netko to znati još i prije nego se dogodi".

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!