Zbogom prijatelju

Vratio si se tamo odakle si i došao. Među zvijezde...

Od zvijezda smo nastali, u zvijezde ćemo se pretvoriti...
Članak
0Komentari
Broj otvaranja13462

Astronomska zajednica ostala je bez jednoga velikog prijatelja, neumornoga popularizatora astronomije, vrhunskog znalca tajni kako od nepotrebnih stvari napraviti teleskop, kako djeci približiti zvijezde, one iste među kojima se naš Beri sada druži sa sjenama ljudi njemu ravnim, čijim je tragovima i on hodio.

Za sobom je ostavio uhodanu stazu za sve one koji će njome ići stopama njegovim. Zahvaljujući njemu, mnoge su oči ugledale nevidljivo. Zahvaljujući njemu, mnoge su ruke dodirnule nedodirljivo. Zahvaljujući njemu, mnogi su umovi spoznali nepojmljivo. Zahvaljujući njemu, u našim je srcima ostala velika praznina, koju nitko neće moći ispuniti, onako kako je to on mogao.

Nema riječi kojima bismo mogli iskazati koliko ćeš nam nedostajati.

I znaš što? Ostat ćeš u našim sjećanjima i družit ćemo se s tobom svaki puta kada pogledamo u zvijezde. Tamo gore, gdje tinjaju svjetla zvijezda u nastajanju, gdje svjetlost putuje od početka prema kraju, u sjaju svemirskih maglica što se kupaju u bojama spektra, bacajući sjenke daleko oko sebe. U svakom tom tračku svjetlosti, biti ćeš i ti prijatelju.

Vratio si se tamo odakle si i došao. Među zvijezde...

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!