Čujte, gleđte, vidte, na Astroforumu su svi (barem većina) astronoma i iz praktičnih razloga je za HMM forum dobro da bude ovdje. Čim ga izmjestiš negdje drugdje, više nije praktičan jer se ljudi moraju ponovo prijavljivati tamo da bi pratili ono što imaju ovdje pa automatski mnogi odustaju od toga. Ovdje je sve na jednome mjestu. Ključna riječ je
praktičnost.
Isto tako, ne vidim kakve veze ima HMM s HAS-om

To su dvije različite organizacije koje jedna s drugom nemaju nikakvih dodirnih točaka. HMM funkcionira samostalno, formalnopravno nije udruga (ili možda je, ne znam detalje), a članovi su joj pojedinci koji nisu članovi udruga (neki i jesu) i udruge koje imaju postavljene meteorske kamere.
Ja sam još prije HM mreži predložio da iskoriste Astroforum za svoje potrebe. Nakon određenog vremena to su ovom prilikom i prihvatili. Ne vidim u čemu je sada problem, ovdje ima mjesta za sve

Ako smo udomili radio SWL-aše, zašto ne bismo udomili i meteoraše. Svi oni imaju neke veze s astronomijom / astro / aero / nautikom. Bitna je dobra volja.
...
Zvjezdarnica.com je mjesto bez birokracije i zato radi i funkcionira bolje od ikakvog saveza
....
Hvala ti na ovoj konstataciji

Mislim da svi možemo biti ponosni na tu činjenicu jer smo svi doprinijeli tome