E ovako. Malo sam se igrao sa svojim knife edge (foucault) testerom, napravio sitniju rupicu i sada definitivno zrcalo izgleda svaki put jednako, kako god dosao do centra zakrivljenosti rubom noza

Nicime nisam uspio fotkati nemam nijedan dovoljno dobar fotic, niti mob niti tablet ne daju dobru sliku.
Izgleda ovako kao na 0:10 na ovom videu
https://youtu.be/p1COg55_TZcOcito je da imam problema kod percepcije, nikako da odlucim jeli rijec o brdu ili udubini, ali rekao bih da je rijec o ovome.
Mozda nesto iskombiniran sa mobom iak mislim da nema sanse, to cudo ne moze dati ni blizu fotku kaomsto ja vidim na rubu noza.
E da, jako vazno, ne preporucam nikome da radi sa knife edge testerom bez da zastiti vrh noza na neki nacin, ili dizajnom tako da noz ne viri ili stavljanje voska ili silikona na vrh, strasno je opasno za oko, mali trzaj i ode sve...
Edit: @C2 heh bas jucer gledao taj video navecer i razmisljao kako cu ici sa half w umjesto sa w (koncentriranijim na rubu).
No stvar je u tome da sam ja do ove krivulje dosao bez nekog veceg fokusa na parabolizaciju. Ocekivao sam sferno zrcalo.
Edit 2: Stvar je sigurna, centar ima manju zarisnu duljinu od ruba. E sad, ono sto mogu je izmjeriti tocne udaljenosti za razlicite zone i isporediti sa parabolom.