[- ASTRONOMIJA -] > ASTRONOMSKA BRBLJAONICA

Knjige - astronomija, astronautika, aeronautika

(1/8) > >>

Locutus:
Tražeći nisam našao na neku unikatnu temu pa sam otvorio novu...a mozda bi se mogle i spojiti jos neke slicne teme razbacane naokolo u jednu jedinstvenu. Znaci ideja mi je da ovdje u par rečenica opišete one knjige koje ste nedavno pročitali i podjelite svoja mišljenja s drugima. Pa...,možda jednog dana otvoriti na zvjezdarnici knjižški kutak....

Znaci, buduci da cu za (nadam se) manje od godinu dana postat knjižničar (mag.informatologije), uhvatio sam vremena da procitam knjige koje su mi na polici neko vrijeme i da kupim neke nove...za početak one nove:

Inspriran govorom Neill deGrasse Tysona sa 28. nacionalnog simpozija o svemiru odlucio sam si nabaviti dvije njegove knjige.

1. deGrasse Tyson, Neil. Goldsmith, Donald. Postanci. Zagreb: Izvori, 2008.
- odlicna knjiga koja kroz pet poglavlja govori kako i sam naslov kaze po postancima: svemira, galaksija, zvijezda, planeta i života. Kroz popularistički stil pisanja, svoje znanje pokušali su podjeliti sa drugima, tako da je ova knjiga sjajna za uvod u polje kozmologije, astrofizike, geografije i biologije.

2. deGrasse Tyson, Neil. Space Chronicles. New York. Norton, 2012.
- knjiga koja se bavi povješću NASA-e, tj. njenog utjecaja na svijet i utjecaj svijeta na NASA-u i ostale svemirske agencije. Kako politika kroji znanost i svemirska istraživanja... - nema hrvatskog izdanja, a ne vjerujem ni da ce ga biti. Tako da je tekst na engleskom, vrlo lagan tekst za čitanje i razumjevanje.

davor:
Uglavnom smo u ovoj rubrici i "Znanstvenom kafiću"  znali komentirati knjige za koje smo smatrali da su vrijedne, te da ih svakako valja i drugima preporučiti. Za svaku knjigu bi otvorili novu temu. Ideja možda nije loša.

lsvemir:
- meni je upravo prije 10min stigla NAŠE NOĆNO NEBO - Željko Andreić
- uzbuđenju nema kraja iako to nije ništa što već ne znam, ali je lijepo i užitak čitati kao što je i pisalo u recenziji na zvjezdarnici.com -- sve je istina  :zubo:
- neka bude i za iduću generaciju  :mrgreen:
- preporuka: svakako kupiti ili posuditi

lp.

Danijel:
To je tu: Knjiga za sve - Naše noćno nebo :sesir:

lsvemir:
 :106: na to sam i mislio

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju