[- PLAVI PLANET -] > RAZVOJ ČOVJEKA

Postanak vrsta - čovjek

(1/43) > >>

Frank:
Pozdrav!

Evo nekih noviteta glede evolucije čovjeka - stvari se opet zakomplicirale time što, nije kako se do sada smatralo, jedan rod naslijedio drugi već su prilično dugo zajedno živjeli... Uglavnom da ne kompliciram:

http://www.nytimes.com/2007/08/09/science/09fossil.html?_r=1&ref=science&oref=slogin

Koje je vaše mišljenje o evoluciji i postanku čovjeka? Ima nekog višeg smisla ili samo još jedan proizvod evolucije?

Očekujem komentare  :mrgreen:

Danijel:
Adam? Eva? Biblija? :95: :267: :103:

Danijel:
Ne znam previše o tome, no preporučujem serijal knjiga "Pleme spiljskog medvjeda" od Jean M. Auel gdje su lijepo i zanimljivo opisani životi pretpovijesnih ljudi, plemena, njihovi susreti s drugim vrstama i slično. Ako ništa drugo, iz tih sam knjiga naučio da je potomak modernog čovjeka istovremeno živio s drugim vrstama koje su paralelno živjele u tom vremenu, dakle, nisu jedni izumrli pa se tek nakon toga pojavili drugi. Razvijali su se istovremeno i tako svatko išao svojim putem. Tko je pobijedio, znamo :shock:

Danijel:
Eh da, i Index.hr ima nešto o tome...

Frank:
Stvar je da se sad postavlja pitanje predaka... (Uzeo sam namjerno iz stranog tiska, nemamo li dosta domaćih gluposti  :mrgreen: )

Uopće razdvajanja na razini moždanih sposobnosti i percepcije (svijest za okolinu, drugoga, moral, etiku - iako to danas i nije nešto važno suvremenom čovjeku)....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju