[- PLAVI PLANET -] > RAZVOJ ČOVJEKA

Energija na daljinu

(1/6) > >>

Danijel:
Danas sam imao prilike učestvovati u neobičnom eksperimentu. :shock:

Moj dragi prijatelj kojemu je nadimak Tesla, a vidjet ćete i zašto jer potpuno opravdava to ime, pozvao me na druženje i tom sam prilikom imao čast učestvovati u neobičnom eksperimentu. Za njega je to nešto sasvim normalno, no meni je to bilo jako atraktivno. Nije slučajno da sam kod sebe imao fotić na stalku :wink:

E sad, nisam siguran da ću znati objasniti što se nalazi na ovim fotkama dolje, no on će to znati puno bolje jer je on to i konstruirao. Ja sam samo shvatio da se energija prenosi "bežično" i da ne boli. Barem mene, no osjetio sam miris spaljene kože kada je njega opeklo jer nije isključio glavnu skalameriju dok je priključivao nekakve žice. Odmah da velim da ništa od toga nije opasno u smislu da će nekoga zdrmati struja nego može doći do opeklina ako se nešto zaboravi poduzeti u određenom nizu.

Uglavnom, u rukama su nam sijevale munje, svjetlile fluorescentne cijevi, svijetlila plazma u žaruljama i bilo je više nego zanimljivo. Tesla mi je objašnjavao zašto je to i kako se to može iskoristiti, a vrhunac je bila mala lampica koja je svijetlila tridesetak metara udaljena od glavnog izvora snage, bežično naravno. E sada, naglasio je da je riječ o mogućnosti prijenosa ogromne snage. Zašto, to ćete morati pitati njega čim se registrira, odnosno kada mu proradi veza na internet.

Neke su mi stvari bile poznate iz prakse, poput svijetljenja fluo cijevi jer dok sam radio u virovitičkom TVIN-u imali smo VF preše i sušare na i u koje su električari stavljali neispravne fluo cijevi i one bi uredno cvijetlile, a da nisu bile nigdje priključene. Ista stvar je bila i ovdje. Kako bih dao do znanja da nije riječ ni o kojem triku, zasukao sam rukave da se vidi da nemam nikakvih žica skrivenih u rukavu 8)

Sve fotke u full veličini možete vidjeti na Picasi :hopla:


Slika 1


Slika 2


Slika 3
Slike 1, 2 i 3 prikazuju "pokretački" mehanizam svega 8)


Slika 4
Iz njega žice idu samo na prvu zavojnicu, a nakon nje ostale su zavojnice spojene isključivo samo na uzemljenje, sva se energija prenosi bežično, rezonancijom kroz zemlju. :shock:


Slika 5


Slika 6


Slika 7


Slika 8
Ovo me je zapanjilo, žarulja od 100W zasjala je u punoj raskoši pored zavojnice koja je spojena samo na uzemljenje :shock:


Slika 9


Slika 10


Slika 11
Kada bi se metalni štapić približio zavojnici, stvorio bi se svjetlosni luk i čarolija prijenosa snage bi započela :hopla:


Slika 12


Slika 13


Slika 14


Slika 15


Slika 16
Plazma u žaruljama bez problema je svjetlila čim bi ih približili zavojnicama 8)


Slika 17


Slika 18
Tesla, gospodar svjetlosti :mrgreen:


Slika 19


Slika 20


Slika 21


Slika 22


Slika 23
Svjetlost u mojim rukama :hopla:


Slika 24


Slika 25


Slika 26


Slika 27


Slika 28


Slika 29


Slika 30


Slika 31


Slika 32
Mala žaruljica na postolju desno od zavojnice svjetlila je bez problema, spojena samo na uzemljenje, odnosno na metalno kučište one brusilice iza.


Slika 33
U prostoriji iza desnih vrata nalazi se "prijemnik" s onom malom žaruljicom, a tridesetak metara naprijed, u prostoriji iza drugih vrata nalazi se "predajnik" energije zbog koje je žaruljica svjetlila.

Krun0:
BTW

""čarolija prijenosa snage"""

ne radi se o nikakvoj caroliji i cuvaj si jajca  :wink:

Fire:
Zanimljivo! :mrgreen:
Ne znam baš stručno razjasniti ali tu koliko ja razumijem ova prva zavojnica inducira napon u onim ostalim pa se ima bežiččni prijenos el.energije.
Nešto slično se događa u transformatoru koji ima primarnu i sekundarnu zavojnicu sa zajedničkom metalnom jegrom (transformatorski limovi).
Broj zavojnica primara i sekundara se proračunavaju po potrebi, npr. 220V~ --> 12V~.
A može i obratno.

lonewolf21:
Pa i nije neka velika čarolija. Tesla (Nikola) je to radio davnih dana.  :111:

Acheron:
A i u tehničkom muzeju ti to pokažu

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju