[- ASTRONOMIJA -] > PRAKTIČNA ASTRONOMIJA

Praktična radio astronomija

(1/71) > >>

Danijel:
Renato, dok Zvjezdarnica opet ne proradi, evo ti link na članak kojega smo Nele i ja napisali, objavljen je i na Astronomskom magazinu. Tamo imaš sve na jednome mjestu, možda ti pomogne za početak. Skini si softver i priložene datoteke pa se malo igraj :wink:

Link na DL4YHF's Audio Spectrum Analyser se izgleda promijenio, imaš ga za skinuti ovdje [71*

Renato:
Hvala ti puno!

Danijel:
Drago mi je da ti mogu pomoći :sesir:

Renato:
Valjda sam dobro smjestio temu.... :)
No da počnem.
Jako sam zagrijan za radio astronomiju i imam pumo pitanja i nadam se da če doči neko da mi pomogne(ustvari uvjeren sam).
Ovako prvo me zanima dali se za slušanje može koristiti širokopojasni prijemnika na koji bi spojio bolju antenu?

Dario:
Zna ovaj nas Foton imati i pozitivan utjecaj :). Tako me je potaknuo na istrazivanje o radio astronomiji. Naisao sam jedan zanimljiv projekt, nazvan SID monitor (Solar Sudden Ionospheric Disturbance Monitor), kojeg sam se odlucio prihvatiti. Posto smatram da imam dovoljno znanja iz elektronike, ne bi trebalo biti tesko. No, tek na pocetku i vec sam naisao na jedan problem. Naime zaista banalan problem, no opet je prijeko potrebno ga razrijesiti: rijec je o nabavci materijala.

Zasada, imam sve potrebne dijelove za izradu elektronike, no jos mi preostaje antena. Odlucio sam se za loop tip antene:


Dakle, moje pitanje jest: gdje nabaviti AWG zicu, PVC cijevi i konektore? Za cijevi pretpostavljam da imaju u Bauhausu i slicnima? Za AWG sam pogledao stranicu i od Chipoteke i od Electronic-centra, no nista ne nalazim.

Pozdrav :hopla:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju