[- ASTRONOMIJA -] > REGISTAX

Stakiranje planeta (Registax 6)

(1/3) > >>

Mladen:
Na ovom linku možete skinuti kratki tutorial (pdf - 1 Mb) kako ja stakiram planetarne snimke iz avi fajla.


--- Kod: ---http://bkp.co/jak74
--- Kraj koda ---

Steblaj:
 :sesir:

Auriga:
Ma šta jedan šešir.

Odmah  :sesir: :sesir: :sesir: :sesir: :sesir:

Beorn:
Odlične upute Mladene.  [71*

Još bih za one s dobrim okom i živcima dodao mogućnost ručnog biranja frameova (preko opcije Show stacklist na prozoru stackiranja) i korištenje opcije Realign with processed na prozoru Waveleta.

Ručno biranje frameova omogućuje da se izbace oni koje je računalo pustilo među definirani postotak najboljih, a po vašem viđenju ugrožavaju kvalitetu snimke.
Uvijek se nađe nešto kukolja među žitom.

Realign with processed služi da se svi odabrani frameovi poravnaju sa rezultatom obrade. Tu se još malo može dobiti na kvaliteti konačnog rezultata.
Za potrebe Realign with processed ne treba koristiti Wavelete prvog, drugog i trećeg reda već samo lagano ostale Wavelete kako bi se malo izoštrila slika.
Isto tako, Realign with processed se ne radi sa planetom na kojem je izvršen RGB align. Rgb align u tom slučaju treba napraviti nakon što je izvršen Realign with processed.
Nikako pokušavati doći no konačnog rezultata pa onda koristiti Realign with processed jer onda možete izoštriti i neki artificijelni planet feature koji može utjecati na poravanavanje.

Danijel:
Evo Mladene, stavio sam tvoj dokument u obliku privitka u tvoj prvi post [71*

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju