[- ASTRONOMIJA -] > REGISTAX

Stakiranje planeta (Registax 6)

<< < (2/3) > >>

Mladen:
Hvala!

zozo83:
Ako mogu da postavim par pitanja naravno tice se obrade u reg

Snimao sam sa eos camera movie(super programcic) Jupiter, pitanje je da li Jup za vreme snimanja mora da bude u centru fokusa da bi ga Reg.. mogao citati kako treba?

Ne znam zasto ne mogu da pregledam svaki frame pojedinacno, ja prebacim strelicom kao sto je pokazano u PDf fajlu ali nikako da mi se pomeri slika, tj stoji mi uvek na prvoj slici

Pozzz

Mladen:
Tijekom snimanja, Jupiter ne mora biti u centru kadra, naprotiv kadriraš prema želji da uhvatiš i pokoji Mjesec.
Ako ti je avi-fajl dobro učitan u Registax tribao bi ga bez problema pregledavati, zna se ponekad desiti da dvije tri slike za redom budu iste.
Da li taj fajl bez problema možeš reproducirati u bilo kojem Mediaplayeru (naravno Jupiter se mora pomicati tijekom te snimke, ovisno o seeingu)?

zozo83:
Moze da se gleda i registax ga lepo vidi, ali ja prebacim na zadnji frejm od snimanja on mi to ne odradi i onda ne mogu naci ni jednu dobru sliku koja bi mi bila pocetna za obradu.

Posto nemam pracenje pustio sam da jupiter prodje od pocetka do kraja vidnog polja i dok sam ja isljucio kameru snimalo je malo mraka, kada sam ubacio film vidim samo mrak, i nikako nisam mogao da vidim jupiter, onda sam isekao taj deo, ponovo ubacio u REG ali opet vidim samo zadnji frame naravno gde se vidi jupiter. Najvise me muci sto ne mogu da vidim frame po frame.

Postavicu original snimak pa ako imas vremena probaj ti, mozda nije perfektan snimak, ali bitno mi je da vidim da li hoce

https://www.dropbox.com/s/18j6tyfgee28wqz/out_12.avi

A ovaj sam isekao

https://www.dropbox.com/s/sv0nqknnyai87al/out_12%2000_00_00-00_00_05.40.avi

igasparic:
 :215: :sesir: (Za upute)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju