Ja kriv sry, bedak nisam sprobo s razmakom
.
Svejedno M 35, 36, 37 recimo nema u katalogu a vrlo su pozeljni za promatranje, barem kod pocetnika koji ipak nekaj od DSO mogu "uhvatiti" na prvi pogled (uzevsi u obzir da znaju trazit po koordinatama
).
Sad ja cjepidlacim malo ali mislim da za napredak nema pozitivnije stvari od kritike
.
Zacko, dodao sam M34, M35, M36, M37, M38, M39 u bazu. Sve su open clusteri... Veil nebulu sam razdvojio na Eastern i Western, a obje se mogu pronaći pretragom "veil" ili "veil nebula" ili nešto slično. Ove ostale koji su bez kataloške oznake ću također nastojati razdvojiti na sličan način jer, kao što je naveo Acheron, ti objekti su zajednički naziv za više drugih koji ih sačinjavaju. Poput Rosette i ovih ostalih "skupnih". Doći će i to na red...
Htio sam ti samo reći da sam poslušao tvoj "problem" s pretragom bez razmaka pa sam pretrage nastojao učiniti još jednostavnijima i fleksibilnijima. Sada "M 31" uz sve one kombinacije od prije možeš tražiti još i kao "M31" ili "m31" (bez razmaka, case insensitive). Kako god, uvijek bi trebao dobiti M 31...

. Također, na kraju pretrage umjesto na klik gumbića s lupom dopušten je i Enter. Skužio sam da i mene malo živcira što nakon upisa teksta za pretragu baš moram kliknuti na gumb za pretraživanje jer ponekad bih, zbog brzine ili navike, htio jednostavno lupiti Enter pa da pretraga počne. Sad može i to...