[- ASTRONOMSKI INSTRUMENTI -] > KAMERE

RasberryPi meteorska kamera - prvi kompletni sustav od snimanja do obrade

(1/3) > >>

Šegi:
Nakon nekoliko godina razvoja, prva Raspberry Pi bazirana kamera za snimanje, detekciju i obradu promatranja meteora postaje dostupna. Nešto o tome napisao sam u prošlogodišnjem nizu napisa o Hrvatskoj meteorskoj mreži, ovdje na početku četvrtog nastavka http://www.zvjezdarnica.com/astronomija/osvrt/hrvatska-meteorska-mreza-u-susret-10-godina-rada/2505 .
Na ovom linku https://www.ebay.ca/itm/173143605844?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1558.l2649 se nalaze osnovni detalji o kameri, ova konkretna je namijenjena sjevernoameričkim standardima priključaka, trebao bi adapter za utikač.

Super dobra je vijesta da će se ekipa iz IstraStream-a uskoro krenuti sa sklapanjem kamera za naše okružje (ali i šire), koga zanimaju detalji neka se jave MekyHum-u na mail (a ne sumnjam da će se i on sam ovdje javiti).

Acheron:
:hopla:

Koliko vidim to je samostalna kamera, bez potrebe za dodatnim računalom sa strane.
Za takvo nešto bi se dalo naći mjesta na mom krovu, 15km južno od Zagreba :)

Šegi:
LAN/internet ti treba jer inače je nezgodno za doć do podataka, ali ne treba ti računalo - tj. imaš ga uz kameru, RPi odrađuje kompletan posao.
Javiš se MekyHumu, pa ćete se dogovorit  :106:

Bobo:
Genijalno! Eh kad bi se moglo postaviti nekako na spomenik na PG  [55*

Markec:
je*eno!

Baš ovih dana slažem doma nešto slično sa RPi3, 8MP NoIR kamerom za Pi i 2.1mm objektivom od ASI kamere. Nisam je još imao prilike testirati jer čekam kupolu i kučište, no mislim da će raditi.
Drago mi je da se još ljudi bavi ovime u HR  :D :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju