[- ASTRONOMSKI INSTRUMENTI -] > KAMERE

ASI1600mm pro

(1/3) > >>

Miro1:
Nakon dugo razišljanja i premišljanja odlučio sam i ja zakoračiti u crno bijeli svijet. Odluka je pala na ASI1600mm pro. Kamera ima 16mpx Panasonic CMOS senzor. Karaktezira ju jako mali read noise od 1.2e. Maksimalni read noise na 0 gain je 3.5e. Ima regulirano hlađenje do -45 i usb hub na sebi ugrađen. Nedostatak bi joj bio12bit ADC, što znači manji dinamički raspon i brza saturacija zvijezdi. Zato ova kamera voli kraće ekspozicije. Prema onome što sam čitao kroz veći broj kraćih ekspozciija može se vratiti jako veliki dio dinamičkog raspona. Prednsot s druge strane je što duže ekspozicije na ovoj kameri nisu niti potrebne. Ekspozicija od 2-3 min prebacuje read noise za 35x. Narrowband ekspozicije idu od 5-10 min ovisno o gainu.
S obzirom da si planiram napraviti jedan čvrsti objekt koji bi mi omogućio da više snimam od doma (prvenstveno narrowband) mislim da će ovo biti dobar izbor. Gledao sam fotografije sa ovom kamerom na astrobinu i imam jako jako dobrih. Pogledao sam i raw fotke i izgledaju dobro. Kamera ima nešto amp glowa, ali to se lagano riješi kalibracijskim frejmovima.
Kamera bi trebala stići u sljedećih 4-5 dana, pa stavim fotke kada stigne. A nadam se i testu ubrzo. 

P.S. Isprike zbog lošeg vremena koje će nam doći.  :218:

Beorn:
 :hopla: Pravovremeno kupnja. 😉pred puni mjesec tako da ne smeta što će bit hladno i kadar snijeg. 😀

Miro1:

--- Citat: Beorn - 25.02.2018. u 17:47:21 sati --- :hopla: Pravovremeno kupnja. 😉pred puni mjesec tako da ne smeta što će bit hladno i kadar snijeg. 😀

--- Kraj citata ---

Gotovo sam siguran da će loše vrijeme pričekati da mladi mjesec dođe.   :zubo:

Acheron:
vani je hladnije nego u tvojoj kameri

Miro1:
Stigla je kamera jučer. Evo par fotki.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju