[- ASTRONOMIJA -] > SVJETLOSNO ONEČIŠĆENJE

Novi odnosno pojačani svjetlosni cirkus u mojem susjedstvu

(1/2) > >>

igasparic:
Novo nakaradno blještavo osvjetljenje dvorišta trgovine "Bitpromet" nasuprot moje kuće u Koprivnici. Sad je gospodin vlasnik dao postaviti jači reflektor i okrenuo ga više prema nebu tako da bliješti direktno u moje prednje prozore i u moje dvorište.

Ne znam još točno što ću poduzeti. Radi se o očitom kršenju Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja, a ujedno i ometanju privatnosti mene, moje obitelji i još nekoliko susjeda. Stvar toliko bliješti da ugrožava i odvijanje prometa zbog zasljeplivanja.

Svojevremeno sam se pokušao potužiti u gradskoj upravi, ali nisu ništa poduzeli. Poslao sam prijavu preko linka na Ekorasvjeta.net. Probat ću osobno upozoriti osoblje odnosno vlasnika prodavaonice. Ako to ne upali, bojim se da ću morati podnijeti tužbu sudu zbog ometanja privatnosti ...

mrworf:
Ako ne upali ni to, onda ostaje samo ovo:

2001:
dobro mrworf kaze...ponekad nije lose niti razmisljati o "vanrednom pravnom lijeku"...svojevremeno sam u jednom slucaju bio prisliljen iskoristiti domicilnu "repliku" kamenja iz svemira..
inzistiraj na gasenju ili bar prilagodbi

igasparic:
Svakako se neću pomiriti s nastalom situacijom. A i još neki susjedi nisu zadovoljni ...
 [10*

igasparic:
Šaljem upite, zahtjeve, prijave na razne adrese, ali za sada ništa. Koprivnica je velika crna rupa što se tiče ekologije, iako se vlastodršci na sva usta hvale visokim standardima u našem gradu.  :278:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju