PREDSTOJEĆA LANSIRANJA U SVEMIR (16.4.2018.)Informirajte se o tome što se i kada planira lansirati u svemir, jednom tjedno dajemo vam pregledlansiranja raketa s ažurnim podacima. Upoznajte svijet raketa i njihovih tereta koje nose.Više o svemu...
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Markecove zvjezde na stranu, mislim da cu sutra uzeti D5300, još dok je na akciji. Pa onda polako dalje s objektivima i opremom
Ako ti se i ne sviđa, za par mjeseci ga prodaš za istu cijenu...ili parsto kuna manje. Dragi su mi Pentaxi, ali ovdje pričamo o astrofoto, a evo stari Nikoni još uvijek uništavaju Canone; Pentaxe i Sonye za doručak. A senzori su im Sonyevi!
Astrotracer ti je opcija koju dobiješ na Pentax fotićima kada kupiš O-GPS1. Rabljeni možeš naći za oko 1k kuna, a zamjeni EQ montažu od par tisuća kuna, i stane u u džep, za razliku od montaže za koji ti treba gepek srednje veličine Ja vecinu fotki radim sa stock 18-55 i 50-200mm objektivima, i prezadovoljan sam njima. Osim par iznimaka (crno bijele i uvecane fotke mjeseca), sve na linku dolje je fotkano sa tom opremom. Ak ti se da proskrolaj malo, ima svakakvih gluposti al bar možeš vidjeti koliko čiste fotke neba Astrotracer napravi.https://www.flickr.com/photos/markslovenc/
Ne bih se baš složio da ovo može zamijeniti EQ montažu od par tisuća kuna. A ima montaža koje stanu u ruksak (iOptron Skytracker, Astrotrac, SkyAdventurer) Naravno neće koštati 1000kn. Zvijezde su ti dosta razvaljene. Šteta jer imaš jako lijepih kadrova. Ona panorama Mliječne staze mi se jako sviđa.
SanDisk Extreme SDHC, 64GB 350kn u Elipsu što mi se čini OK cijena. EDIT: Istražio sam malo, uzet ću SanDisk Extreme PRO, 32GB. To bi trebalo biti sasvim dovoljno, a jeftinije je 100kn od ove u elipsu.
Moram se pohvaliti, stigao je... Istina, biti ću jedno vrijeme gladan koliko me koštao, ali sam presretan Sada samo hrpa tutoriala i neka igre počnu