[- ASTRONOMIJA -] > OBRADA ASTROFOTOGRAFIJA

M57 - pomoć

(1/5) > >>

Miro1:
Molim bi nekoga tko ima volje da mi malo pomogne. Jučer sam probao slikati M57. Slikano je u Zagrebu uz svjetlosno onečišćenje. Molio bih nekoga tko je voljan pogledati sliku da mi veli ima li smisla bilo što raditi s tim. Provukao sam fotke kroz DSS, ali mi ispadaju zelene. Evo jednu fotku u RAW formatu sam stavio na Onedrive, pa ako netko ima volje samo pogledati bio bih mu zahvalan.

https://onedrive.live.com/redir?resid=4A75C5F0A626362E!339&authkey=!AKWGmNSxhMWEb-c&ithint=file%2czip

ruka:
Nema smisla snimat dso iz zg-a osim ako ne koristis narrowband.

Miro1:
Hvala. Pretpostavljao sam da je tako.

dag:
Pa i nije baš skroz tako.
Ako želiš vrhunske fotke, onda je to točno, no do vrhunskih treba puno treniranja i uhodavanja kako opreme tako i znanja i i skustva. Zato je dobro snimati i vježbati gdje god stigneš. Ima dso-a koji i iz grada mogu izgledati jako dobro i može se puno naučiti. M 57 je sigurno jedan od njih.
Filteri koji ublažavaju LP svakako su uvjet za to, npr CLS. Meni se pokazao vrlo dobrim na fotkama iz Gračana. Nije on svemoguć, ali rezultat će te veseliti.

Miro1:
Ja sam zapravo jučer vježbao usjeveravanje i star aligment sa fotićem i EOS backyard. Onda sam odlučio okinuti par fotki. 20x60 sec da vidim kako će izgledati. Zato sam metnuo jednu fotku ovdje jer me zanimalo čisto može li se iz toga nešto izvući. Meni je već dobitak da mi je objekt bio 20 min u sredini vidnog polja.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju