[- PLAVI PLANET -] > RAZVOJ ČOVJEKA

Postanak vrsta - čovjek

<< < (3/43) > >>

hristijan90:
Dobro, jel imate onda odgovor na moja pitanja? Gde idemo i odakle smo dosli? Koja je svrha naseg zivota?
Tacno je da mutacije sa kojima je moguce ziveti postoje. Ali pitanje je da li mutacije mogu da naprave tolike promenebez posledica! Jel se nastavlja mutiranje organizama i dalje? U sta treba da se jos evoluira?
Sto se tice Marsa, o kom pocetku se radi? Da li postoji pocetak? A zasto onda Mars nema atmosferu? Ocigledno je da vazne karakteristike kao sto su magnetno polje i atmosfera ne poseduje, ne znamo iz kojih razloga, da bi zivot postojao! Ako nemas nista protiv, slobodno pogledaj klipove sa linkova koje sam nasocio u prethodnom postu!

hristijan90:

--- Citat: Mario - 04.02.2010. u 15:38:38 sati ---Na krivi način razmišljaš. Ti smatraš Zemlju posebnom, ali zapravo nije. Recimo tvoje pitanje "da je Zemlja malo bliža suncu, život ne bi postojao" i time si ti zaključio da je ona tako lijepo postavljena zato da bi mi mogli živjeti na njoj. Ali pokušaj ovako razmišljati - imamo 200 milijardi zvijezda u galaksiji. Oko jedne zvijezde je jedan planet bio u povoljnoj poziciji i imao povoljne uvijete da nastane život na njemu. Ali na 100 milijuna drugih zvijezda nije nastao život. Da i je nastao, to bi opet bila stvar povoljnih uvijeta a ne zbog toga što je taj planet tamo postavljen. Recimo to možda možeš poistovjetiti da biljarom - kada razbijaš kugle na početku, neka kugla će otići u rupu dok druge neće, ne zato jer je za ove koje su upale u rupu rupa bila namještena na pravo mjesto nego zato što si ju udario dovoljnom silom i po dobrom pravcu da ona upadne u rupu.

--- Kraj citata ---
Ne mozes da kazes da razmisljam na krivi nacin! Prvo zato sto svako ima pravo da misli sta hoce, a drugo, uopste ne mora da znaci da ti razmisljas pravo! Svako je ubedjen u ono sto veruje i sve sto se suproti tome uopste ne znaci da nije istina! Nisam iskljucio da postoji zivot u drugim galaksijama i na drugim planetama daleko od nas! NAPROTIV! Naveo sam to samo kao slucaj u nasem Suncevom sistemu! Cvrsto verujem da superiorna inteligencija nazvana Bog je stvorila i mnooge druge planete sa stvorenjima i bicima jos superiornijih od nas! U pocetku smo i mi bili mnoogo inteligentniji i superiorniji dok se nije pojavilo nesto sto se zove greh i sve je to poremetilo!
Da li si mozda prociato nesto iz Biblije? Jesi mozda zavirio sta druga strana koja se suprotstavlja tvojoj teoriji ima da kaze?

Frank:
Budem pogledao, ali kasnije, malo mi predugo traju sad a imam druge stvari za raditi (moram Achu napraviti dnevni red ra danas  :mrgreen: )....

Odakle smo došli? iz zvijezda, iz Velikog praska dugim i zamršenim putem koji je na kraju u ovom kutku svemira rezultirao čovjekom. Tko zna kako je negdje drugdje...
Gdje idemo? Ne znamo. Možda ćemo iz nas evoluirati neka druga vrsta, a možda smo slijepa grana. To neznamo, ali znamo da ćemo kao i 99.99% vrsta koje su ikada živjele na ovom planetu (najvjerojatnije) izumrjeti. Kada i kako nemam pojima. Hoćemo li za to biti samo krivi ili jednostavni tok prirode također ne znam. Imamo nadu ako koloniziramo svemir, a od toga smo još uvijek daleko.

Mutacije uvijek imaju posljedice. Događaju se stalno i s vremenom ih opažamo kao starenje. One oštrije mutacije uzrokuju smrt (sve se više radi na tome da su mnoge bolesti - ne bakterijske i virusne - genetski uvjetovane te se pojavljuju kao posljedica uključivanja/isključivanja određenih genetskih sklopova. Još smo daleko da ih naučimo prepoznavati i kontrolirati)

U što ćemo evoluirati? Zavisi o vanjskim uvjetima. Trenutno u ništa obećavajuće, zahvaljujući trenutnom životnom stilu. Sve se više prilagođavamo doslovno sjedilačkom načinu života i suživotu s računalima (mali of topic - ima zanimljiv članak o bionici u NG od siječnja)

Mars je pak tema za sebe. Malen je, duplo manji od Zemlje i ima puno manje radioaktivnih elemenata koji bi grijali njegovu unutrašnjost. Stoga se dijelom ohladio i nema unutarnju cirkulaciju koja bi podržavala globalno magnetsko polje, koje bi pak štitilo atmosferu od Sunčevog vjetra. Nadalje peh udara tipa Hellas, Argyr i Isidis Planitia su svakako napravili kaos globalnih razmjera i imali svoj udio u otpuhivanju atmosfere i kvarenju uvjeta na planetu. IMaš veliki članak o Marsu u jednom M11, pisali ga Ach i ja pa se možeš detaljnije upoznati s Marsom. Zanimljiva mala beštija od planeta :mrgreen:

Mario:

--- Citat: hristijan90 - 04.02.2010. u 15:50:33 sati ---Ne mozes da kazes da razmisljam na krivi nacin! Prvo zato sto svako ima pravo da misli sta hoce, a drugo, uopste ne mora da znaci da ti razmisljas pravo! Svako je ubedjen u ono sto veruje i sve sto se suproti tome uopste ne znaci da nije istina! Nisam iskljucio da postoji zivot u drugim galaksijama i na drugim planetama daleko od nas! NAPROTIV! Naveo sam to samo kao slucaj u nasem Suncevom sistemu! Cvrsto verujem da superiorna inteligencija nazvana Bog je stvorila i mnooge druge planete sa stvorenjima i bicima jos superiornijih od nas! U pocetku smo i mi bili mnoogo inteligentniji i superiorniji dok se nije pojavilo nesto sto se zove greh i sve je to poremetilo!
Da li si mozda prociato nesto iz Biblije? Jesi mozda zavirio sta druga strana koja se suprotstavlja tvojoj teoriji ima da kaze?

--- Kraj citata ---

Naravno da svatko ima pravo da misli što hoće ali, oprosti, moraš znati da ćeš na ovom forumu dobiti odgovore u znanstvenom smislu. Da je Krun0 tu, on bi već do sada to sve isprecjecao čistom znanošću  :mrgreen:
Da, naravno pročitao sam nešto iz Biblije i vjerujem da je to sve preneseno značenje.

Frank:
Postoji li bog ili ne je pitanje za svakog pojedinca i ako ja vjerujem, moj izbor, ali nemam pravo nikoga siliti da vjeruje, kao niti obrnuto. Mogu samo iznositi razloge za i protiv pa na temelju toga nadograđivati vlastito mišljenje. Što će drugi raditi s tim argumentima, na njima je. No bitno je da se imaju argumenti i da oni imaju svoju težinu i vrijednost, utemeljenost.

Ideja boga mi je neprihvatljiva iz samih načela kvantne fizike a onda i teorije kaosa. Po mom mišljenju je apsurdno da bi jedna inteligencija mogla upravljati sustavom veličine i složenosti svemira.

I uvijek se nameće pitanje porijekla i razvoja te budućnosti takve inteligencije. Ne prihvaćam da je oduvijek i zauvijek. Taj argument mogu onda po volji za svaku teoriju koristiti da mi popuni rupe.

Trenutni model je koliko toliko dobar da nam da neke naznake zbivanja oko nas, iako će se, po tome kako istraživanja idu, izgleda dobrano morati mijenjati.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju