[- PLAVI PLANET -] > RAZVOJ ČOVJEKA

Postanak vrsta - čovjek

<< < (4/43) > >>

hristijan90:
Ne slazem se! Jako sam cvrsto ubedjen u ovo drugo sto ja tvrdim! Imam dokaze u svom zivotu da nismo slucajnost i da taj Bog koji je sve stvorio deluje u zivotima svih ljudi, samo sto, nazalost, mnogi ga ne prihvataju i ne veruju! Jednostavno ne vide da je to tako! Cinjenica da ateisticka nauka uvek iskljuci Boga iz svega toga i jednostavno to su dve suprotne stvari! Ti cete meni naci 1000dokaza protiv stvaranja a za evoluciju, a isto i ja koji imam suprotna ubedjenja mogu navesti dokaze protiv evolucije a u korist stvaranju! Mozda ne toliko u oblasti astronomije jer nisam kompetentan, odnosno ne bavim se time primarno, vec u drugim oblastima!
Smatram da je Biblija doslovno istinita (ako iskljucimo prorocanstva koja sadrze i simbole) i da sva obecanja koja je Bog dao ce se ispuniti! Mozda se necete sloziti, ali mislim da ce uskoro kraj svemu time sto ce jednog dana kada Isus bude dosao uzeti svoje, odnosno one koji su ga prihvatli i verovali u njega!
Citiracu apostola Jovana recima iz Otkrivenja 21 i 22:

"I vidjeh novo nebo i novu zemlju jer - prvo nebo i prva zemlja uminu; ni mora više nema. I Sveti grad, novi Jeruzalem, vidjeh: silazi s neba od Boga, opremljen kao zaručnica nakićena za svoga muža. I začujem jak glas s prijestolja: "Evo Šatora Božjeg s ljudima! On će prebivati s njima: oni će biti narod njegov, a on će biti Bog s njima. I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer - prijašnje uminu." Tada Onaj što sjedi na prijestolju reče: "Evo, sve činim novo!" I doda: "Napiši: Ove su riječi vjerne i istinite."
I još mi reče: "Svršeno je! Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak! Ja ću žednomu dati s izvora vode života zabadava. To će biti baština pobjednikova. I ja ću njemu biti Bog, a on meni sin. Kukavicama pak, nevjernima i okaljanima, ubojicama, bludnicima, vračarima i idolopoklonicima i svim lažljivcima udio je u jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt."

"I neće više biti nikakva prokletstva. I prijestolje će Božje i Jaganjčevo biti u gradu i sluge će mu se njegove klanjati i gledati lice njegovo, a ime će im njegovo biti na čelima. Noći više biti neće i neće trebati svjetla od svjetiljke ni svjetla sunčeva: obasjavat će ih Gospod Bog i oni će kraljevati u vijeke vjekova. I reče mi: "Ove su riječi vjerne i istinite jer Gospod Bog, nadahnitelj proroka, posla svoga anđela da on pokaže slugama njegovim što se ima dogoditi ubrzo. I evo, dolazim ubrzo! Blago onomu koji čuva riječi proroštva ove knjige!"

"Vrijeme je blizu! Nepravednik neka samo i dalje čini nepravdu! Okaljan neka se i dalje kalja! Pravednik neka i dalje živi pravedno! Svet neka se i dalje posvećuje! Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu!"

"Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak! Blago onima koji peru svoje haljine: imat će pravo na stablo života i na vrata će smjeti u grad! Vani pak ostaju psi i vračari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i čini laž."

Danijel:

--- Citat: Frank - 04.02.2010. u 15:59:00 sati ---...IMaš veliki članak o Marsu u jednom M11, pisali ga Ach i ja pa se možeš detaljnije upoznati s Marsom. Zanimljiva mala beštija od planeta :mrgreen:
--- Kraj citata ---

Smijem li ja to objaviti na Zvjezdarnici? Ovo je pitanje za tebe, Acha i Marina...

Stefano:
Na forumu koji je zasnovan na znanosti, kao ovaj, mislim da nema smisla voditi ovakve rasprave. Naravno da svatko ima pravo reći što misli, no zakon brojeva je na strani znanosti i sve ostalo nema šansu  :wink:

hristijan90:

--- Citat: Frank - 04.02.2010. u 16:06:02 sati ---Postoji li bog ili ne je pitanje za svakog pojedinca i ako ja vjerujem, moj izbor, ali nemam pravo nikoga siliti da vjeruje, kao niti obrnuto. Mogu samo iznositi razloge za i protiv pa na temelju toga nadograđivati vlastito mišljenje. Što će drugi raditi s tim argumentima, na njima je. No bitno je da se imaju argumenti i da oni imaju svoju težinu i vrijednost, utemeljenost.

Ideja boga mi je neprihvatljiva iz samih načela kvantne fizike a onda i teorije kaosa. Po mom mišljenju je apsurdno da bi jedna inteligencija mogla upravljati sustavom veličine i složenosti svemira.

I uvijek se nameće pitanje porijekla i razvoja te budućnosti takve inteligencije. Ne prihvaćam da je oduvijek i zauvijek. Taj argument mogu onda po volji za svaku teoriju koristiti da mi popuni rupe.

Trenutni model je koliko toliko dobar da nam da neke naznake zbivanja oko nas, iako će se, po tome kako istraživanja idu, izgleda dobrano morati mijenjati.

--- Kraj citata ---

Sama slozenost svih sistema i sve fizicke zakone ne mogu funkcionisati sami po sebi! Nasim ogranicenim umovima ne mozemo da shvatimo velicinu te inteligencije! Mora da je sve upravljeno od strane nekog Boga! Istinitog Boga koji je bio tu i Boga koji se svakodnevno pokazuje u zivotima ljudi i Boga koji ce opet doci! :hopla:

Danijel:
Tu se moram uključiti, ostavite se politike i Biblije, one ne spadaju ovdje, za to imate drugih foruma na Internetu :251:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju