[- PLAVI PLANET -] > RAZVOJ ČOVJEKA

Postanak vrsta - čovjek

<< < (43/43)

astrocoder:

--- Citat: adri - 18.05.2014. u 21:26:32 sati ---Kako vidim da se u ovoj temi raspravljalo o dosta zanimljivih stvari o kojima sam razmisljao, postavio bih jedno pitanje. Vidim da je opcenit zakljucak da smo mi jos uvijek uvelike vodjeni biokemijom i da jako utjece na nase ponasanje i razmisljanja. Takodjer, zakljucak je da svaka jedinka ponajprije gleda svoju korist i da zeli "dominirati" nad ostalim jedinkama radi teritorija, hrane i  partnera za parenje.
Kako nam je poznato, govori se da je novac izvor svog zla na svijetu. No to je suludo, jer novac je apstraktan i koristi se kao sredstvo za dolazak do moci. Pohlepe je bilo i prije nego je novac izmisljen. E sad, ima jako puno ljudi koji se prekomjerno bogate makar su zadovoljili potrebe za hranom i teritorijem (mjestom za zivot ljudskim jezikom). Mislite li da bi bilo manje pohlepe na svijetu kad bi ljudima bio uklonjen instinkt za razmnozavanjem, tj. kad nebi osjecali potrbu da budu "iznad" drugih radi privlacenja partnera?

--- Kraj citata ---

ne znam ali nekako mislim da bi onda svijet jako licio na "1984."

Arkturus:
Ovaj članak:
http://www.zvjezdarnica.com/znanost/nas-planet/jesmo-li-nova-vrsta-ljudi/1375
napisao sam pred jedno šest sedam godina. Pet godina je ovdje na zvjezdarnici.
E sad je, koliko vidim, stigla i prva ozbiljnija znanstvena potvrda onoga o čemu sam pisao:
http://www.vecernji.hr/premium/geneticar-ivan-juric-da-moguce-je-da-su-se-vec-pojavile-nove-vrste-unutar-ljudske-populacije-1071029
Čini se da sam nanjušio dobar trag. :D

davor:
Ja bih ga tužio, sigurno je  pročitao tvoj članak.

Arkturus:
Je, je. Baš si razmišljam. No nema smisla tužiti onog koji uči od boljeg. :mrgreen:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju