Dakle, kroz svoje studiranje fizike naučih neke stvari od profesora koji stvarno znaju puno, a koje se ne nađu kao dio nekog članka.
Jedna od stvari je ta da fizičari JAKO nerado mijenjaju teoriju s kojom znaju baratati. JAKO nerado

Dajem za primjer matematiku koju koristimo u fizici. Odgovorite sebi: Jeste li ikada vi u prirodi vidjeli materijalnu točku? Ja ne znam ni jednog znanstvenika koji je vidio. Mateijalna točka je pojam koji je postuliran. Zašto bi fizičari postulirali nešto što ne postoji? Pa zato što onda znaju računati. Bez postuliranja točke ne postoji integralni račun u fizici. Možete li zamisliti fiziku bez integrala? Zašto onda ne prijeđemo jednostavno na sume i odbacimo pojam koji ustvari i ne postoji? Pa zato što se fizičari ne žele samo tako odreći nečega što im olakšava račun - jednostavno nije vrijedno (za sada)

Pogledaj samo ubrzanje širenja svemira. Po meni, samo ako širenje ne ubrzava možemo govoriti o ukupnoj energiji svemira jednakoj nuli.
Svemir se ubrzano širio na svome početku i tada su vrijedili isti zakoni fizike i važili su (koliko znamo) zakoni očuvanja.
Dakle, zakoni očuvanja (opet, koliko znamo) su fundamentalni u prirodi i po njima se sve odvija.
Ne znam zašto zakoni očuvanja nebi vrijedili za slučaj svemira koji se ubrzano (ili usporeno) širi?
Naravno, uvijek možemo izmisliti "negativnu energiju" (ovdje Human veselo skače i plješće rukama
) ali meni se tu čini prije da nešto dublje ne štima.
Ne moramo izmišljati negativnu energiju. Gravitacijska potencijalna energija svih planeta u Sunčevom sustavu je negativna. Ustvari, energije vezanja su negativne. Kada zbrojite kinetičke energije i potencijalne energije svih objekata (odnosno parova objekata) onda dobijete da je ukupna energija svemira 0. (Nisam ovo sam radio - tim se očito netko bavio)
Svakako, kada zakoni očuvanja nebi vrijedili onda bi fizičari sjeli za stol i najprije kolektivno počeli plakat, a onda bi pokušali smislit što dalje, jer bez tih zakona... Doslovno bi pipali u mraku.
I krafne. Puno krafni.
S ovim se slažem!