Ja bi se pridružio savjetu da zasada pustiš pitanje okulara i najprije koristiš ovo što ćeš dobiti uz teleskop.
A već imaš jedan odlični 6mm okular za veća povećanja tako da ćeš moći već od početka uživati u Mjesecu i planetima.
Onda će ti vrijeme i pokazati kojim putem dalje i na koji način graditi set okulara.
Nema generalnog povećanja za DSO, budući da postoji puno razlčitih objekata po magnitudi, veličini itd.
Opće pravilo je da je povećanje oko 2mm zjenice najvažnije, a i općrnito je povećanje oko 100x općenito vrlo upotrebljivo na velikom broju objekata. Iz toga slijedi da je 13 mm / 92x logičan izbor. No potom možeš prijmjetiti, da je za tvoj ukus prekok sa 25 na 13 mm prevelik, itd itd...

Pa ćeš uzeti i 17 mm, a onda ćeš otkriti da ti je 17 preblizu 13 i da netrebaš oba, ali ti se 17 više sviđa, pa ćeš 13 zamijeniti nečim drugim 12-10mm... ha ha

Ovo što tsestan reče je istina.
A ovo što si pitao na kojem povećanju što gledati... Stvar osobne preferencije. Npr za kuglaste skupove i "manje" galaksije (a takve su u većini) je to na tvojem teleskopu (za moj ukus) 100-150x, posao za neki 9-10 mm okular. Veliki otovreni skupovi "vole" manja povećanja, itd.
Tako da zaista, pomalo. Počni koristiti teleskop i puno toga ćeš i sam "otkriti"