Pa evo, ima taj OnStep.. radi na Arduino kartici.
http://www.stellarjourney.com/index.php?r=site/equipment_onstepMedjutim, ako zelim imati samo jedan komad hardware-a za kontrolu, tada je ogranicenje sto handpad radi samo na android-u preko BT, i to onda povlaci za sobom Sky Safari (jer radi na Androidu i kontrolira skop).
Ja sam inace navikao na CdC (Windows) i na normalni handpad, preko zice...
I najveci problem (za mene) je sto ta aplikacija izgleda nece startati RA motor bez da se "pokrene" iz CdC (via ASCOM).
Moje sadasnje rjesenje je cisti H/W.. driveri za motore su u montazi, lap sa CdC je u kuci..
Kad sam totalno lijen pa mi se ne da nositi lap van u dvoriste (GoTo mi rijetko treba kad radim od doma), imam jedan mali procesor montiran u konektoru, koji svakih 15ms generira puls za RA motor, i montaza s time radi u manualnom modu... bez hand-pad-a.
Ako hocu GoTo, donesem lap. Tada imam sve sto trebam, a kao handpad radi jedan jednostavni game-kontroler.
Rjesenje sa OnStep nudi handpad na mob-u preko BT.. i to je sasvim OK za mene.
Ako hocu GoTo (bez dodatnog hardware-a) treba pokrenuti Sky Safari na istom mobu ( ili nesto drugo sto zna LX200 protocol) koji onda mora komunicirati sa montazom preko USB (jer je BT zauzet sa hanpad).
Ovog casa ne znam da li Sky Safari moze raditi preko BT.
Ovaj weekend cu sve to imat na hrpi (bez Sky Safar zasad), pa cu vidjeti..