Ovo je malo bolje ali i dalje je neprirodno, imaš artefakte oko zvijezda u i bližoj okolici galaksije gdje ti je maska bila aktivna. Dobijaš lakšu razlučljivost na toj tamnoj strukturi koja se inače malo teže vidi ali se vidi kada se dobro gleda a detalja zapravo nema više i ne možeš ih ni dobiti jer nemaš rezolucije za više. Sam centar galaksije je neprirodno taman.
Kod ove sam obrade gledao Hobbleovu sliku kao referencu. Doduše na Hubbleovoj je prisutna i H-alpha i infracrveni dio, ali više sam gledao na ukupni dojam fotografije i na izvlačenje detalja u prašini.
Mislim da sam se zadovoljavajuće približio referenci i da sam izbjegao neprirodne preoštre prelaze na prašini i skupovima vrućih plavih zvijezda.
Središta galaksija su vrlo blizu referenci. Malo oštrije zvijezde na galaksiji su "tradeoff" koji ću rado prihvatiti. Donekle sam ih pokušao primiriti sa Dynamic range-om (koji je na koncu išao s nižim vrijednostima od onih sa printscreena).
Ispod je paralelni prikaz sa Hubbleovom fotkom u istoj veličini.
Mislim da bi bilo dobro kada bi Ruka obradio Beornov materijal da vidimo o čemu se priča jer meni neke spomenute finese obrade nisu vidljive dok netko ne ukaže na njih.
Imaš rukinu odličnu fotku M51 od prije 9 mjeseci. Tamo je on išao blago s šarpanjem (odnosno uopće nije šarpao).