U principu se ne želim mješati jer sam osoba uključena u priču i svatko može reći da sam subjektivan itd. No prvo bih zamolio Alana da baš ne insinuira.
Mozda su dobili osobu koja zna pricati strani jezik. Jel netko i na to pomislio?
U natječaju je navedeno što se sve traži i oba kandidata su ispunila uvjete (uključujući strani jezik!). Bezpredmetno je o tome pričati. Da se tražilo plave ili zelene oči i da jedan kandidat to nije ispunio automatski bi otpao.
A ovo je upravo i poanta:
Valjda je svima jasno njegov odnos prema TM znaju samo on i TM. I ako on njima ne odgovara za vodjenje kupolice, tko smo mi da sudimo?
Ako sam dobro shvatio, to znači da se treba odlučivati na osnovu toga jel ti netko simpatičan ili nije, a ne na osnovu stručnosti. Zašto je ekonomska situacija u HR takva? To doslovno znači podoban, a ne stručan.
A isto tako mislim da odnos Ante-Ogi moraju srediti unutar firme kao kolege. Nikako ovdje.
Ovo se potpuno slažem, no nisam ja započeo prozivanje, ali nisam mogao ni šutiti nakon napada.
Što se Zvonimira tiče, ja zaista nemam ništa protiv njega osobno, no neću biti ni skroman i reći ću da se ni pod razno ne može mjeriti s nekim ko ima iskustvo u astronomiji od 40 godina i 15 godina vođenja u planetariju.
U slučaju zapošljavanja ovo je doslovno značilo podoban, a ne stručan. On će odvesti planetarij dobro. I tu stajemo sa Zvonimirom. Dobro planetarij može odvesti svatko od vas (čak i Alan

). Svaka čast, skidam kapu, ali od dobrog postoji i bolje i puno bolje.
Drugim riječima ne cijeni se dugogodišnji rad. Čak ga ni ovdje na forumu očito ne cijene jer, "ajmo sad naći razloge da izjednačimo onog ko je dugo u astronomiji s nekim o kom nismo ni čuli". Sori ako sam presubjektivan, ali kako se radi i o meni onda to moram doživljavati i emocionalno.
Jučer smo pričali na zvjezdarnici nešto slično ko što je Marino rekao.
Zamislimo sljedecu situaciju da je npr opcina visnjan ili grad pula vlasnik tamosnjih zvjezdarnica. Da se za radno mjesto voditelja tih institucija na natjecaj jave korado odnosno šegi za koga biste „glasali“. Za korada i segona ili za nekog tko je tek usao u svijet gdje su oni poznati i priznati majstori svog zanata? Osobno u takvoj situaciji „glasao“ bih za korada i segona!
I sad netko kaže, ko zna koji su razlozi zašto Korado nije primljen, ali to je njihova stvar.
Takve stvari se na taj način zavlače pod tepih i prešutno se odobrava ono podoban, a ne stručan. Da, ja imam interes ovdje, to je točno, ali ne možeš mi reći da me stavljaš u isti koš s nekim ko je od nedavno (u odnosu na mene) u astronomiji.
... (vjerojatno će sada navući i gnjev kolega)...
Ne brini, kolege pričaju da sam puno kvalitetniji izbor i dobar dio se zgraža.
Tamo je očuvanje broja radnih mjesta najviši cilj. Kada netko ide u penziju odmah se gura drugu osobu na mjesto te kako se nebi radila nova klasifikacija radnih mjesta i pokazalo se da ima pozicija koje nisu nepotrebne. To se očito dogodilo u TM.
Mislio si reći to se nije dogodilo u TM? Jer druga osoba nije gurnuta na to mjesto, nego se zapošljava novu.
U cijeloj priči i nisam ja kao ja bitan nego to da kroz takve članke izađu na vidjelo prljavštine. Jer previše je tih podobnih. Ako su Zvonimiru htjeli dati posao onda su mu mogli dati posao na kojem sam ja sada jer gotovo sve to mogu i studenti raditi. Ja bih ga tada prvi podržao i rekao drago mi je da si dobio posao.
Da, trebalo je sve to napisati, i da se ne radi o meni opet bih isto rekao.
Je tu se radi o astronomiji i ne samo astronomiji u hrvatskoj. Tu se radi o svemu u hrvatskoj i treba se provlačiti kroz medije.
Razvijene ekonomije teže stručnosti, a nikog nije briga jesi li ti s nekim dobar ili nisi. To je ono zadnje koje vi ističete kao prvo i najvažnije. Zato Hrvatska i je tamo gdje zaslužuje biti.