ne svidja mi se sto prekrajas pravila i generaliziras.........sto se tice baofenga ako cemo za pravo mislim da nema dozvole sa kojom bi ga smio imati, ako se ne preprogramira na striktno amaterski i imas takvu dozvolu....(nemres ga registrirati).......
To sto smijes koristiti sluzbenu vezu ne daje ti za pravo koristenje neceg drugog, ako pravilnikom
nije dopusteno....bez obzira bilo na istoj frekvenciji, a kamo li baofeng koji ide puno sire.
(npr. tko osigurava neciji drugi kanal od tvojeg slucajnog ili namjernog ometanja)......
mislis da je tecaj radiokomunikacije HZ kvalifikacija...da ne bi bio.....
Dakle, samoinicijativno sebi dozvolis nesto sto bi drugima branio, to mi se ne dopada...
(A sto se tice ometanja HZ, ne treba mi baofeng....dovoljan je kristal par IC i koji tranzistor - nije
bas tako tesko sloziti VHF odasiljac.....) vjerujem da nitko do sad nije pomislio na ometanje HZ
frekvencija prije tvoje "sugestije".......jos i ako ih postavis vise pokretnih na istoj freq. izbjeci ces i trenutno lociranje i potpuno sjebati kanal...
I tako srecom HAKOM nam gleda kroz prste pri nabavi baofenga, ne da mu se valjda jos time zamarati i ostat ce tako dok ne bude incidenta.......no sad imamo hrpu zeljeznicara koji ne bi
samo slusali vec pricali i to ne na propisanoj vezi vec uredjaju sa puno sirim opsegom kojeg treba znati podesiti........mislim da upravo imamo tempiranu bombu za probleme...i eventualnu zabranu
uvoza takvih uredjaja..............
Primi se radije posla programer u ruke i zakljucaj kolegama baofenge na sluzbene frekvencije da
izbjegnemo komplikacije u buducnosti, jer koliko vidim uzrokovao si boom prodaju u HZ-u..
Uz isprike ako te to ljuti, evo ti mog misljenja......