Autor Tema: Svjetski tjedan svemira 2017.  (Posjeta: 653 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline galileo

 • AstroOdisej
 • **
 • Postova: 2537
 • Lokacija: Virovitica
 • Spol: Muški
Svjetski tjedan svemira 2017.
« u: 10.09.2017. u 10:56:56 sati »
JAVNI POZIV

Poštovani,
World Space Week Asocijacija (WSWA) je najveća svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, pokrenuta od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).
Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. - 10. listopada, a nacionalni koordinatori rade tijekom cijele godine i pomažu organizatorima događanja te koordiniraju aktivnosti povezane s obilježavanjem Svjetskog tjedna svemira. World Space Week Asocijacija ima nacionalne koordinatore u preko 80 država širom svijeta.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane pojedince, udruge, škole, muzeje, knjižnice, fakultete i javne ustanove kao i tvrtke i znanstvene centre da nam se pridruže u realizaciji ove manifestacije u Republici Hrvatskoj.
Sa predškolskom djecom, kao i onom osnovnoškolskom i učenicima srednjih škola aktivnosti možete provoditi gotovo pod svakim predmetom: zemljopisom, hrvatskim jezikom, stranim jezikom, likovnim, fizikom, matematikom, povijesti, kemijom – gdje god možete zamisliti svemir kao poveznicu, a da učenicima u isto vrijeme bude i poučno i zabavno! Također, veliki broj aktivnosti se može odraditi i sa studentima koji temu svemira mogu zamisliti u svojoj nastavi i predavanjima!

WSWA u suradnji sa UN OOSA određuje temu koja će se obrađivati cijele godine. Za 2017. godinu je preporučena tema Istraživanje novih svjetova u svemiru (koja se ne mora strogo slijediti ukoliko entuzijasti ili organizacije nisu u mogućnosti istu temu i odraditi), a odnosi se na istraživanje drugih planeta, mjeseca, asteroida, novih svemirskih pojava kao i dubokog svemira – astronomijom, astrobiologijom, proučavanjem misije Novi Horizonti – New Horizons, rad tvrtke SpaceX, rad ostalih svemirskih privatnih tvrtki kao i velikih nacionalnih svemirskih programa – Europske svemirske agencije, NASA-e, Roscosmosa, pogledajte kako napreduje Google Lunar Xprize natječaj i naši hrvatski finalisti okupljeni u Synergy Moon team, itd. Vašim radionicama i obrađenim temama pokazati će se u kojem smjeru stanovništvo svijeta vodi istraživanje svemira – putem Mjeseca, Marsa, asteroidnog pojasa ili udaljenih svjetova i mjeseca plinovitih giganata Jupitera i Saturna, te ledenih svjetova Kupierovog pojasa.

Pozivamo Vas da svoje aktivnosti registrirate na službenoj stranici www.worldspaceweek.org gdje možete pronaći i dodatne informacije vezano za organizaciju događaja. Također Vas molimo da nakon odrađene aktivnosti na službenoj stranici objavite i izvještaj sa provedene aktivnosti, ali da ga pošaljete i nama na adresu e-pošte ured@worldspaceweek.hr kako bi izvještaj objavili i na našoj službenoj stranici na hrvatskom jeziku te na društvenim mrežama i poslali medijima.

Po registraciji Vaše aktivnosti na službenim stranicama, na navedenu poštansku adresu biti će Vam poslani službeni plakati ovogodišnjeg Svjetskog tjedna svemira.

Više informacija možete pronaći i na našoj facebook grupi World Space Week Croatia, gdje objavljujemo i sve natječaje i informacije vezane za svemir.
Slobodno se obratite na navedenu adresu e-pošte za bilo kakvu pomoć oko Vaše organizacije događanja u obilježavanju Svjetskog tjedna svemira u Republici Hrvatskoj! Tu smo da Vam pomognemo kako bi što kvalitetniji djeci i učenicima približili znanost, a posebice svemir!
PRILOG: prijedlog aktivnosti za obilježavanje Svjetskog tjedna svemira 2017. u Hrvatskoj.

S poštovanjem,
Danko Kočiš
World Space Week nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku
predsjednik udruge World Space Week Hrvatska
« Zadnja izmjena: 10.09.2017. u 23:23:50 sati od galileo »
Ivica Skokić: SUNČANI SATOVI U HRVATSKOJ
http://www.celestialscenes.com/sundials/index.php?location=Home

Offline galileo

 • AstroOdisej
 • **
 • Postova: 2537
 • Lokacija: Virovitica
 • Spol: Muški
Odg: Svjetski tjedan svemira 2017.
« Odgovori #1 u: 10.09.2017. u 23:19:05 sati »
Poštovani, VELIKA zamolba:

Kada dobijete ovaj email, kako bi ove godine povećali broj aktivnosti u Republici Hrvatskoj u Svjetskom tjednu svemira na više od 100 događaja (i tako ušli u TOP 10 država svijeta), MOLIMO Vas da ovu elektronsku poruku proslijedite na što je moguće više el. Adresa Vaših kolega, prijatelja i poznanika, na čemu smo Vam izrazito zahvalni – organizirati aktivnosti ima pravo bilo tko od nas i upravo to i potičemo, neovisno o radnom mjestu, znanju – potrebna je samo volja – tu smo da Vam pomognemo oko toga! HVALA VAM unaprijed!

S poštovanjem,
Danko Kočiš
World Space Week nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku
predsjednik udruge World Space Week Hrvatska
Ivica Skokić: SUNČANI SATOVI U HRVATSKOJ
http://www.celestialscenes.com/sundials/index.php?location=Home

Offline galileo

 • AstroOdisej
 • **
 • Postova: 2537
 • Lokacija: Virovitica
 • Spol: Muški
Odg: Svjetski tjedan svemira 2017.
« Odgovori #2 u: 01.10.2017. u 17:54:18 sati »
Svjetski tjedan svemira (World Space Week - WSW) svake godine započnje 4. listopada i traje do 10. listopada.
Ukoliko nekom manifestacijom obilježavate WSW upišite nekoliko podataka o tome u WSW bazu podataka.
http://www.worldspaceweek.org/nations/croatia/
Ivica Skokić: SUNČANI SATOVI U HRVATSKOJ
http://www.celestialscenes.com/sundials/index.php?location=Home