Autor Tema: 28 10 2017 InOMN  (Posjeta: 560 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline galileo

  • AstroOdisej
  • **
  • Postova: 2537
  • Lokacija: Virovitica
  • Spol: Muški
28 10 2017 InOMN
« u: 26.10.2017. u 06:26:45 sati »
Tko želi, a bude li mu imalo vedro, može se uključiti u InOMN koji je ove godine u subotu 28. listopada, Mjesec je u fazi prve četvrti, a tada crta sumračnice/terminatora (granica dana i noći) prolazi predjelima s mnogo velikih i manjih kratera čime uprizorenje u okularu teleskopa biva još zanimljivije. Isto vrijedi i za dan-dva ranije ili kasnije od faze prve četvrti.

Mjesec je najzahvalniji objekt javnoog promatranja teleskopom i promicanja astronomije, jednako učenicima kao i odraslima. Mnogi su krenuli "astronomskim stazama" oduševljeni svojim prvim pogledom na Mjesec kroz teleskop.
Detalji Mjesečevog reljefa su otkriće svima i vrijedi svakog truda svojim teleskopom drugima "otvoriti prozor u svemir".

Više:
https://www.lpi.usra.edu/observe_the_moon_night/

"International Observe the Moon Night (InOMN) is a worldwide, public celebration of lunar science and exploration held annually since 2010. One day each year, everyone on Earth is invited to observe and learn about the Moon together, and to celebrate the cultural and personal connections we all have with Earth’s nearest neighbor."
« Zadnja izmjena: 26.10.2017. u 08:49:46 sati od galileo »
Ivica Skokić: SUNČANI SATOVI U HRVATSKOJ
http://www.celestialscenes.com/sundials/index.php?location=Home