[- ASTRONOMIJA -] > ZNANSTVENE TEORIJSKE RASPRAVE

Pitagorin poučak i misticizam radnog pravila egipatske civilizacije.

<< < (2/2)

Đeno:

--- Citat: Sarajevo - 06.05.2018. u 11:55:49 sati ---https://www.astronomia.com/2015/12/12/un-viaggio-tra-le-piramidi-di-giza/

Ova slika ne može biti realna. Spominje se, vidim u tekstu, neko poravnanje Merkura, Saturna i Venere. Kako Merkur može biti ovako sjajan na nebu? :)

--- Kraj citata ---

Znam da nije realna. Ali izgleda privlačno za čitatelje. Pa je ipak ne bi mijenjao.
Prva asocijacija na Egipat zasigurno su piramide. Tisućljećima fasciniraju veličinom, formom, očuvanošću i složenošću naizgled jednostavnog kompleksa. A mnogi pri tome ne znaju da su planirane tadašnjim jednostavnim radnim pravilom, a ne današnjom naprednom  matematikom. Cilj je bio ukazati na tu činjenicu i kako je ta činjenica bila mistificirana. :hopla:

Sarajevo:
Sve ok, ali može se staviti slika piramide i neba koja nije "fake". Tekst dobija na kredibilitetu. Ovo miješanje Orionovog pojasa i "poravnanja planeta" je užas.

Đeno:

--- Citat: Sarajevo - 06.05.2018. u 22:49:05 sati ---Sve ok, ali može se staviti slika piramide i neba koja nije "fake". Tekst dobija na kredibilitetu. Ovo miješanje Orionovog pojasa i "poravnanja planeta" je užas.

--- Kraj citata ---

Je , istina. Isto je ka i sa ćevapom, sarajevski ćevap u somunu,  je ćevap, ostalo je..... "fake". Eto prepuštam  Zeki i tebi pomozite.
Nego više me zanima  imaš li kakvu kritiku ili dojam što se tiče samog članka.  :106:

Sarajevo:
Nije loš tekstić. Za neki seminarski rad ili "nako"?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju