Odlično, Zvjezdarnica je logično mjesto za sastanak, ima mjesta za više ljudi i imamo svoj mir, a i ekipa koja je gore, Dragan Roša, Damir Hržina, Gustav Kren, Ivan Romštajn i ostali, tamo su, treba pozvati i Antu Radonića, Jašu Čalogovića i još nekoga tko je zainteresiran i tko bi bilo dobro da bude prisutan, tko želi pomoći...
E sad ovako, mi NISMO predstavnici astronomskih udruga. To moramo odmah račlaniti. Možemo pozvati i predstavnike udruga na način da oni forumaši koji su članovi neke udruge, poziv formalno prenesu svojoj astronomskoj udruzi pa da njihov predstavnik isto dođe na sastanak. Na taj dio nemamo utjecaja.
Mišljenja sam da bi sastanak trebao biti preko vikenda, jednu subotu ili nedjelju jer ćemo tada imati više ljudi. Preko tjedna ljudi rade i neće moći prisustvovati sastanku. Pogotovo mi koji putujemo, izgubimo cijeli jedan dan, put do Zagreba, boravak i povratak oduzme cijeli dan. Meni je sasvim svejedno jer sam na godišnjem odmoru, no ima onih koji nisu... Osim toga, ja putujem vlakom, a povratak iz Zagreba mi je već oko 17 sati tako da bi bilo dobro da sastanak počne ranije, recimo oko 11 sati, i zbog nas koji dođemo ranije da ne lutamo Zagrebom besposleno i zbog toga ako bude zanimljivo, sastanak se može odužiti pa da si ostavimo vremena i za tu opciju. Završi li ranije, stignemo na ćevape i cugu, a možda i do Tehničkog muzeja

Što se tiče otvorenih pitanja, neka svatko za sebe napravi bilješku o onome što bi po njegovom mišljenju trebalo raspraviti tako da na sastanku ne gubimo vrijeme. Prijedloge za rasprave možete pisati ovdje pa ćemo ih nadopunjavati i da se možemo pripremiti na vrijeme.
Da ovu temu ne zatrpavamo dogovorima tko može i kada doći, to ćemo raspravljati u Astronomskom kafiću
u temi Put putujem, ona je tome i namijenjena. Na kraju ćemo imati popis ljudi koji će moći doći.
I na kraju moram napomenuti da je došlo do toga da su mi se obratili forumaši koji se ustručavaju napisati svoje mišljenje iz bojazni kako će Danko reagirati na to. To mi uopće nije drago čuti jer do sada nikada nije bilo takvih autocenzura ovdje, nitko se nikada nije bojao napisati svoje mišljenje o bilo čemu. Do sada nitko to nije shvaćao kao pokušaj vrijeđanja nekoga pa smatram da taj problem nećemo riješiti tako što ćemo prestati iznositi mišljenja nego upravo suprotno, trebamo nastaviti i slobodno iznositi mišljenja jer ih samo tako možemo pravovremeno raspraviti sa svih strana. Cenzura nije nikada ništa dobroga donijela. Ovo je otvoren forum za sve koji imaju potrebu reći svoje mišljenje i zastupati svoje stavove. Do sada smo odlično tako funkcionirali, ne vidim razloga da sada prestanemo. Ako se nekome nešto ne sviđa, slobodan je to i napisati pa ćemo i to razmatrati.

Eto, da čujemo mišljenja o tome što bi trebalo raspravljati na sastanku