Ako je tako kako kazes, da li ti se ne cini da kod mijesanja evropejskog tipa covjeka s drugim rasama, obicno te druge dominiraju u prvom koljenu potomaka (po vanjskim karakteristikama).
Ne bih se usudio ništa govoriti o tome jer nemam konkretnih podataka, a činiti se može i ovo i ono.
Međutim jasno mi je što te muči. Npr. gen za smeđe/zelene oči je dominantan nad genom za plave oči. A plave oči su uglavnom karakteristika evropskih sjevernijih naroda. Nemaš ni jednog predstavnika negroidne skupine s plavim očima i mješanje ova dva gena uzrokovat će uvijek da potomak ima oči ne europejske skupine. Tako se čini da je gotovo cijeli genom ne europejaca dominantan. No okolnosti ne zahtjevaju uvijek da se gledaju samo najuočljiviji detalji vanjštine i kad bi gledao prilagođenost nekim drugim uvjetima opstanka, možda bi ti se činilo da su svi važniji geni, koji određuju vanjštinu, dominantni kod europejskog tipa ljudi.
Ne znam kako stojimo s genom za dlakavost, ali onako na prvi pogled mi se čini da je on dominantan i da je karakterističniji za europejce nego za negroide. Možda sam u krivu, nije bitno, ali samo ti želim skrenuti pažnju da ono što ti se čini ne mora biti tako kako ti se čini.
BTW svojedobno sam vidio neku neobičnu mutaciju, jer su negdje uspjeli pronaći jednog negroida s plavim očima.