Ka prvo da mi se niste usudili smijat. Jasno!
Jednom prilikom sam pratija bibisijev dokumentarac u kojem se vide još iz pionirskih dana istraživanja Australije, traženje vode u srcu Australije.
Potreba vode radi pojenja stoke bila je ogromna , međutim hrabri istraživački poduhvati su se temeljili na
nepouzdanim informacijama domicilnog stanovišta kako postoji ogromno jezero u središtu Australije. Mnogo gubitaka i propalih nada nigdje nije bilo ni litre vod a kamoli nekog jezera. Međutim današnja znanost je utvrdila da se baš tu u središtu Australije ciklički svakih 25. godina napada toliko kiše odjednom da ne izgleda ko jezero vać ko malo more. zatim se tu sav ptičji svijet sa raznih kontinenata tu sjati radi obilja hrane. Da napomenem tu su čak i Pelikani-Nesiti koji se hrane isključivo ribom. E sad nastaje moj problem oko slijedećeg pitanja ? Imamo činjenice ;četvrt stoljeća spržene pustinje bez kapi kiše , život ,škorpioni i izrazito jednostavni pustinjski oblici života. Potom padne povodanj kiše i odjednom ribe koliko hočeš u tom jezeru . Stotine tisuća ptica dolaze sa drugih kontinenata , pare se ,razmnožavaju jer ima dovoljno hrane za njihove potomke a da njihovi generacijski preci nikad nisu bili na tom privremenom jezeru. Biologija mi je strana , znanje iz nje površno , ali mi se ovo pitanje nameće jako čudno , odakle te ribe?.
Za one čija rješenja su čudotvorstva , molim da se suzdrže od daljnjih objašnjavanja. Isto tako trebam reći ono što je najgore da nisam siguran dali je točan naziv "Crno srce Australije" ali svi ostali navodi su sigurno toćni.
Rotirajući pozdrav