I ja vodim dnevnik promatranja u jednoj maloj Pikachu bilježnici s tvrdim uvezom. Prvi datum mi je 28. studeni 2009. Tad sam još pisala samo kad sam izašla na promatranje, je li nebo bilo vedro ili ne, crtala sam zviježđa koja sam vidjela na nebu i identificirala ih pomoću knjige, a sad u zadnje vrijeme pokušavam pisati početak i kraj promatranja, temperaturu vani, je li oblačno, u kojoj je fazi Mjesec, koja zviježđa vidim i na kojim stranama svijeta (to pišem najviše da vidim koliko je vidljivost bila dobra zbog Mjeseca i svjetlosnog onečišćenja).
Kad promatram Jupiter onda crtam točkice kraj njega (satelite) i uspoređujem s prijašnjim promatranjima. Kad promatram Mjesec volim si ga skicirati i reći koji se krateri i mora najbolje vide, koje ostale formacije se vide, a ako njihova imena ne pišu u mojoj knjizi onda se poslužim Virtual Moon Atlasom da saznam kako se zovu. Kad pišem o nekim zvijezdama ili zviježđima volim napisati i nešto o mitologiji vezanoj za njih ili neke osnovne podatke koje sam uzela iz knjige.
Sve u svemu, moj dnevnik promatranja je dosta subjektivan, ali gušt mi je kasnije gledati skice i čitati što se i kako vidjelo određenog datuma.