Nisam te razumeo ovde...kako misliš, šta ćeš s njim...?
SA605 je detektor. On će takođe i demodulisati tvoj željeni signal, da. Prednost ovo čipa je i RSSI funkcija, koja umnogom uprošćava stvari, kao i mogućnost postavljanja dva međufrekventna filtera jedan za drugim.
Ako koristiš neke druge, pitanje je koliko će kvalitetno raditi. Jer ti u konstrukciji koju sam predložio nemaš IF filter na izlazu tjunera. Ovo je loše, ali sam to nadomestio sa SA605 i njegovim karakteristikama. Drugi detektori mogu, ali se pokazalo da je SA605, SA604 ili SA615 najbolje rešenje.
Ovo su vrlo osetljive stvari (upravo zato što ovde treba da vidiš signale, a ne da ih samo čuješ) i ,moguće je drugačije, ali je veliko pitanje kako bi radilo. Može, ali se treba igrati sa gomilom isntrumenata, da bi proradilo na drugačiji način kako valja.
Mislim da ti je najbolje držati se original šeme, jer ćeš se drugačije uplesti i neće to raditi kako treba.
Možeš staviti neki kvadraturni detektor na izlaz IF-a, ili neki AD, recimo AD8307, ali ne radi kako treba...nizak nivo signala na IF-u, potrebno predpojačanje, filteri, opet pojačanje...gomila čuda, koja se ovako eliminišu.
Ovde je jedino što treba dodati, različite međufrekventne filtere od 10,7MHz sa preklopnikom, kako bi se mogla podešavati širina filtera u kHz. To postoji kod fabričkih uređaja, a u ovoj konstrukciji svako može to dodati, ako različite filtere poseduje naravno.