Gotovo je s Phaethonom. Nakon dugog vremena, napokon prva noć vedrine i Phaethon je tik iznad obzora, odjurio je, nema šanse da ga više snimim. Vakula, baš ti hvala.
Nakon potresa u Italiji njihovo učinkovito pravosuđe odrezalo je kazne seizmolozima. Ne da mi se provjeravati, al' mislim da su neki završili u pržunu. Zašto? Nisu prognozirali da će se dogoditi potres!

Dakle, poželjno je katastrofičnije najavljivati potrese i meteorološke katastrofe. Ukoliko izostanu, dođe mu neka sramota koja vremenom ishlapi. Al' ako se dogode: ... "Prognozirali smo, al' što su učinili odgovorni (političari) ?"
Ne optužuj Vakulu već prihvati moj savjet. Nema čajanke u zatvorenom prostoru s nogama u lavoru tople vode dok nebom jure planetoidi! Stražarsko mjesto je zvjezdarnica s teleskopom "na gotovs"!
Jer, kad se na nebu pojavi ikakva rupa u oblacima - fotkaj.
Hoće li biti druge prilike? Nakon svega sličnoga i novoga bolnoga iskustva, jedini razložiti odgovor je: "Neće biti druge prilike!"
Ako ti je ovo pregrubo, može i blaža inačica: "Najvjerojatnije neće biti druge prilike!"
Što se tiče baš te nedjeljne večeri kad se koliko-toliko još nešto moglo fotkati, imao sam neočekivani LP u vidu jakog snopa reflektora kakvog na virovitičkom nebu već neko vrijeme nismo imali.

U centru grada treštala je glazba i pomislih da je to u nekoj vezi. Sutradan sam pročitao:
https://www.icv.hr/2017/12/hrvatski-duhani-s-gradanima-virovitice-proslavili-60-godina-uspjesnog-rada/Zračnom linijom od mene tek parsto metara, al' ne trebaš mnogo mozgati na moje pitanje: "Preko kojeg je zviježđa (gledano iz mojeg dvorišta) snažan snop reflektora najsporije prelazio, pa sve duže "parkirao" baš tamo gdje Mr. Murphy misli da je najbolje?"