O tome sam upravo i ja pisao... a tu zbrku možemo izbjeći samo vrlo preciznim identificiranjem tema, ali ako OBRADA ASTROFOTOGRAFIJA bude podrubrika onda će u njoj biti cijelo mnoštvo tema (ispremiješanih glede primjene određenih programa ili tehnika obrade) što bi s vremenom moglo biti vrlo konfuzno i nepregledno...
Bolje je da OBRADA ASTROFOTOGRAFIJA bude rubrika u kojoj ćemo sami organizirati temeljne podrubrike, pa se unutar njih još uvijek mogu uređivati teme koje se odnose na različite autore ili tehnike ali vezano za isti softver. Npr. u podrubrici "PixInsight" mogli bismo stavljati zasebne teme poput "Balans boja u PixInsight-u", "Krivulje u PI" ili sl. (kako već koji autor nešto ima).
Ovaj način razmišljanja mi je blizak, pregledan.
Problematične stvar su:
- Nelogično strukturiranje - Obrada astrofotografija je na istom nivou kao astrofotografija (ovo u biti i nije praktični problem, pa se u stvarnosti može zanemariti)
- Otvaranje novih podrubrika - ukoliko se želi dodati obrada nekim novim (dotad nespomenutim) alatom ili bilo što novo što ne spada u postojeće podrubrike onda se mora tražiti šefova intervencija.
Alternativa - Obrada astrofotografija - podrubrika, a naslov svake teme započeti sa nazivom softwarea koji se koristi, a onda i detalji o metodi obrade.
Primjerice Tema:
- Pixinsight LE- Balans boja
- Registax 6.0 - korištenje multiple alignment points kod stackiranja planeta
- Registax 5.1 - ...
- Hodogram obrade koristeći Nebulosity, Pixinsight LE i Photoshop
Na taj način bi se moglo postići bolje strukturiranje i kod Tema, ukoliko se ne mogu riješiti spomenuti problemi kod otvaranja novih podrubrika.