Lampica je ugašena što god ja napravio, sve sam isključio i ponovo uključio, čak sam resetirao kontroler, ponovo postavio podatke i ništa. Mislim da mi ne pamti vrijeme, morao sam nekoliko puta postavljati sat, no nisam siguran zbog čega. Prilikom povezivanja s laptopom iskakao mi je nekakav prozorčić i tražio da sinkroniziram nekakvo vrijeme pa sam to isto radio. Onda mi je pokazivao da je 20 sati i slično pa sam to sve morao prepravljati. Ukratko, cijeli nered je nastao. ASCOM mi stalno nudi nekakve simulatore teleskopa, doome i koješta što ja nemam, a ne nudi da se spojim na pravi teleskop i slično. Kada želim odabrati nešto drugo onda mi zasivi OK i slično. Uglavnom, prošla me volja bilo što više raditi s montažom. Neka sada to sve stoji tako kako je, bit ću sretan ako bude sve radilo i bez lampice 
Vrijeme ne pamti, kad ugasiš kontroler svaki put ga moraš iznova upisati.
Ledica na montaži blinka kada je napon slab.
Mislim da nisi mogao ništa potrgati. Ja sam jednom ili dvaputa spojio montažu sa laptopom, išlo je sasvim normalno. Ascom platforma i driveri, eqmod, izaberš celestronovu montažu tamo (ako se dobro sjećam, a moguće je da se ne sjećam jer je prošlo dosta vremena od toga pa ovo sa celestronom uzmi sa rezervom) i na kontroleru montaže odabereš da ćeš se spojiti sa pc-om i sve mora raditi. Naravno, prije toga moraš imati taj usb/serijski adapter instaliran i prepoznat na kompu.