Sve mora biti idealno u mojoj zvjezdarnici pa tako i vaservaga. Kod postavljanja stupa provjeravao sam je li isti u vagi i ispala mi je vaservaga na pod. Odmah sam sjeo u auto i otišao u trgovinu kupiti novu (uzeo sam dvije) jer se pri padu raštelala. Šarafi su dugački, budem ih skratio kada sve složim da bude idealno pa tako i oni moraju biti idealno dugi odnosno kratki.
Inače, jučer i danas smo slagali krov, uvrtali vijke u krovne ploče da ih učvrstimo i postavljali smo "kapu" odnosno središnji lim na vrhu krova. Danas smo slagali zadnji učelak, složili smo ga u sendvič lim, između je stirodur kako bi i tamo bila izolacija. Na žalost, toliko smo imali posla da se nisam sjetio uzeti fotić i poslikati to. Valjda se budem sjetio kada budemo radili prednji učelak po istom principu. Sutra radim cijeli dan, a prekosutra i naredne dane će padati kiša i snijeg pa ću morati pričekati da se vrijeme stabilizira kako bih nastavio s radovima. Najvažnije je gotovo, više se ne moram brinuti hoće li kiša curiti unutra. Sutra će i majstor valjda završiti pod pa će se nekoliko dana sušiti jer ionako ne možemo ništa više raditi dok ne dođe ljepše vrijeme.