Bravo Danijele, odličan rezultat i ogroman napredak u odnosu na prošle snimke 
Koji ti program za snimanje zadaje muke? EZPlanetary?
Hvala Zocky, unatoč mojem protivljenju, gunđanju i glasnom negodovanju, rezultati koje sam dobio su mi zatvorili gubec i natjerali me da si razmislim o tome kojim smjerom krenuti.

Dosadašnje fotkanje će postati uglavnom filmsko snimanje, morat ću u svoj profil dodati da sam i filmski režiser.

Program je onaj nekakvi koji sam dobio s kamerom, neki crni, ušminkani, lijepo izgleda al sam ja uspio napraviti da bude samo to - da lijepo izgleda, al da ne radi kak treba.

Čak sam sakupio dijelove s weba
i napravio pdf, sve na jednom mjestu o toj kameri.
Tibokca, sad gledam, pa taj pdf je do sada skinut preko 1724 puta.

Znači da ljudima to treba, zanima ih i da je bilo ispravno donijeti odluku da ga napravim i postavim gore. Ajd da i od mene netko ima koristi.

Jup se ne snima s dugim clipićima jer on relativno brzo rotira pa ako je film previše dug, stackiranjem se gube detalji koji su se tokom snimanja pomaknuli. Ako me sjećanje ne vara, do 2min max.
Aha znači do dvije minute, hvala Dag.

No, kod mene se to vjerojatno ni ne primjećuje, ipak je to mala slikica na MAK-u, ali za one koje ću nadam se uskoro snimati na C11 bi se to moglo vidjeti. To mi paše, već sam počeo razmišljati kakav vanjski HDD da nabavim za prenošenje tih silnih gigabajta, koji ispadaju iz kamera, na računala u zvjezdarnici Apollo. Nekad su bile dovoljne diskete za to.

Eto vidiš, jedan pošteno ufotkani planet donese više znanja nego sto postavljenih pitanja na forumu! 
Ja sam ti oduvijek bio praktičar, manje teoretičar. No kad ti godinama nedostaje alat za praktičnost, onda prelaziš u, ne u teoretiku nego u filozofiranje. Ak to dovoljno dugo radiš, zaboraviš da si praktičar pa to moraš ponovo otkrivati u sebi.

Al znaš šta, mogu reći da mi se to sviđa, ponovo sam

zajahao kojna

i mogu reći: "i'll be back"!